Tko je monstrum osumnjičen za ubojstvo djeda? U Splitu tukao žene: ‘Još vidim njegovo lice…‘

tko je monstrum osumnjičen za ubojstvo djeda? u splitu tukao žene: ‘još vidim njegovo lice…‘

Radi se o mladiću koji je prošle godine u srpnju usred dana brutalno napao dvije žene u Splitu te je osuđen na 11 godina za dva pokušaja ubojstva.

Sisačka policija nakon skoro tri godine riješila je slučaj nestanka Miloša Niševića (89), a njegovog unuka Aleksandra Niševića (29) sumnjiči se za teško ubojstvo.

Radi se o mladiću koji je prošle godine u srpnju usred dana brutalno napao dvije žene u Splitu te je osuđen na 11 godina za dva pokušaja ubojstva.

Podsjetimo, jedna od žrtava iz Splita dala nam je izjavu u srpnju prošle godine. Žena je bila u potpunom šoku. 

– I dalje sam u šoku. Noćas nisam uopće spavala – rekla nam je to potresena Nevenka Margeta (52), nakon napada koji se odvio ispred kafića Firule u Splitu. Aleksandar ju je brutalno pretukao.

Manijak je došao ujutro do kafića u kojem Nevenka radi kao čistačica i tražio je čašu vode. Staklenu bocu sakrio je iza leđa. U trenutku kad mu je Nevenka okrenula leđa i spuštala se po stepenicama, Aleksandar ju je bez ikakvog razloga udario bocom po glavi. Staklo je prsnulo, a Nevenka je pala. Nastavio ju je krvnički udarati rukama i nogama u glavu. Nadzorne kamere sve su snimile.

– Ciljao je samo glavu. Nabijao me koljenom po stepenicama. Ne mogu jesti ni govoriti, nisam uspjela pregristi komad lubenice od bolova u vilici – ispričala je žrtva.

– Cijelo vrijeme mi je pred očima njegovo izobličeno lice – u strahu dodaje Nevenka. 

On nakon napada na Nevenku nije stao sa svojim pohodom. Pola sata kasnije napao je ženu (40) u Ulici Antuna Branka Šimića. Dok je stajala ispred zgrade i zvonila na portafon, kukavički joj je prišao s leđa i udario je kamenom u glavu. Nastavio ju je udarati, a žena mu se uspjela othrvati. Zadobila je tešku ozljedu noge. Nišević se nakon toga hladnokrvno odšetao kao da se ništa nije dogodilo.

Policija je izvijestila o tome kako su pronašli ostatke ubijenog Miloša te skupili dokaze protiv unuka.

– Policija je provela složeno i opsežno kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom zbog sumnje da je počinio teško ubojstvo na štetu tada 89-godišnjeg muškarca. U sklopu kriminalističkog istraživanja koje je počelo 28. prosinca 2019. godine policija je provela niz operativnih mjera nad 29-godišnjom osobom – rekao je načelnik PU sisačko-moslavačke Luka Pešut.

Naglasili su da točan datum ubojstva nije poznat, ali da se radi o vremenu između 16. i 19. prosinca 2019. godine kada je 29-godišnjak došao u obiteljsku kuću muškarca u mjesto Roviška. Nakon verbalnog sukoba s djedom, tupim predmetom zadao mu više udaraca te je zbog svoje životne dobi od zadobivenih ozljeda preminuo.

Osumnjičeni je potom u cilju prikrivanja izvršenja kaznenog djela, beživotno tijelo 89-godišnjaka sakrio u obližnjoj šumi, a dijelovi tijela i odjeće žrtve su krajem prosinca prošle godine, pronađeni i izuzeti u sklopu očevida, navodi policija.

– Otegotne okolnosti koje smo imali bile su kasna prijava nestanka, da osoba živi u ruralnom području, da su najbliži susjedi 300-tinjak metara od istog, bez kontakata s rodbinom, što nam je dodatno otežavalo posao – kazali su u policiji. 

Ponovili su da se mladić nalazi na izdržavanju kazne zbog drugih djela te da ima 13 pravomoćnih presuda, a kažu da je poznat bio zbog krađa, kriminaliteta, droga.

Protiv njega su podnijeli kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu.

Objava Tko je monstrum osumnjičen za ubojstvo djeda? U Splitu tukao žene: ‘Još vidim njegovo lice…‘ pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

drugi upravo čitaju