Tinejdžerica potrošila 64.000 dolara na mobilne igre!

13-godišnja djevojčica iz Kine koja je ovisna o online video igricama potrošila je 449.500 juana ili 64.000 američkih dolara ušteđevine svojih roditelja ukravši majčin novac od igrica….

u posljednja četiri mjeseca. Ovaj čin 13-godišnjakinje šokirao je društvene mreže u Kini, ali i šire.

Neimenovana srednjoškolka iz pokrajine Henan u središnjoj Kini krala je od svoje majke nakon što je postala ovisna o video igrama na svom mobilnom telefonu.

Majka djevojčice, prezimenom Wang, otkrila je krađu tek kada joj je učiteljica rekla da se boji da je djevojčica ovisna o online igricama koje se plaćaju nakon što je primijetila da provodi puno vremena na telefonu u školi.

Kad je Wang provjerila svoj bankovni saldo, na svom je računu pronašla samo 0,5 juana, oko 0,07 američkih dolara!

U virusnom videu objavljenom uz novinsko izvješće, Wang je prikazana kako prelistava bankovne izvode s detaljima svake transakcije koju je njezina kći izvršila plaćajući njezine videoigre.

Kad se njezin otac suočio s djevojčicom o njezinoj potrošnji, priznala je da je potrošila 17 000 američkih dolara na kupnju videoigara, kao i 29 458 američkih dolara na kupnju u igrama i 14 028 američkih dolara na igrice za najmanje 10 svojih kolega iz razreda.

“Kada su me zamolili da im platim igrice, platila sam unatoč nevoljkosti”, objasnila je djevojka u videu.

Djevojka je rekla da ne zna mnogo o novcu niti odakle dolazi i kada je kod kuće pronašla debitnu karticu, samo ju je spojila na svoj pametni telefon. Sjetila se i kako joj je majka rekla lozinku kartice u slučaju da joj zatreba novac kada nisu bile u blizini, izvijestio je South China Morning Post.

Rekla je da iako su je plašili nekontrolirani zahtjevi za kupnjom igrica od svojih kolega, bilo ju je strah pitati svoje učitelje za pomoć. Wang je rekla da je njezina kći izbrisala sve zapise o transakcijama na svom pametnom telefonu, tako da nije ništa znala dok je učitelj nije osobno nazvao.

Napominjemo da je Izvješće o ovisnosti o pametnim telefonima Sveučilišta McGill za 2022. proučavalo 34 000 ljudi u dobi od 15 do 35 godina u 24 zemlje, uključujući Sjedinjene Države i Japan, i otkrilo da Kina predstavlja najveći broj ovisnika, a slijede je Saudijska Arabija i Malezija.

Izvor: Zanimljivosti dana

Molimo vas da internetski portali, ako kopirate originalni članak s naše stranice zanimljivosti dana, NAVEDITE NAS KAO IZVOR i MALO PROMIJENITE NASLOV. Hvala vam!

tinejdžerica potrošila 64.000 dolara na mobilne igre!tinejdžerica potrošila 64.000 dolara na mobilne igre!


zanimljivostidana.com

drugi upravo čitaju