TERZIĆ O PLANOVIMA: Došlo je vrijeme da Zvezda dovede najbolje igrače

Nogometaši Crvene zvezde pobjedom u Kupu Srbije obranili su duplu krunu.

O planovima za budućnost govorio je generalni direktor kluba Zvezdan Terzić.

Posebno se fokusirao na transfernu politiku, u želji da napadne plasman u Ligu prvaka.

Moramo biti prvaci cijelo vrijeme. To moraju misliti svi u klubu. Kad ustanu, kad spavaju, ujutro, pobjeđuju i navečer. Zvijezda mora biti šampion. Nekad su bježali iz kluba, danas ih puškom ne otjeraš. To je za nas kompliment. Naši igrači imaju veće plaće, redovne isplate, a svojim su radom zaradili svaki dinar. Klub je živi organizam, težak klub, najljepši kad pobjeđuje, najteži kad gubi. Nosimo veliki pritisak i stres. Sve te faze prošao je i Dejan Stanković. Produžio je ugovor, jako smo zadovoljni njegovim radom, sretan je ovdje. On je rekao.

Potom se osvrnuo na mogući odlazak Strahinje Erakovića:

Nismo čvrsti u svom stavu, naš je stav da to ne može ići, barem do kraja kvalifikacija. Tada će tržište odlučiti. Od njegove prodaje očekujemo između 12 i 15 milijuna eura. On je i sljedeće godine bonus igrač i trebamo ga. Dolaze nam još dva perspektivna stopera, Đurić i Leković, kojima i mi želimo otvoriti prostor. Prijelazni rok je živa stvar. Ne može Terzić reći “ne” ako dođe 25 milijuna eura.

Od odlaska najavio je rastanak s norveškim špicom iz Ohia.

Potom je priču zaključio govoreći o dolascima:

Došlo je vrijeme da Zvezda više ne dovodi rabljene, već najbolje igrače. Želimo biti bolji od zagrebačkog Dinama i Olympiacosa. S proračunom od 35 milijuna eura radimo nerealne rezultate. Kangwi smo platili milijun eura. Pratili smo ga tri mjeseca, eksplodirao je. Imali smo prve informacije, bili smo brzi i prihvatili. Da smo zakasnili, izgubili bismo ga. Grof Božović je rekao uzmi dok ti je ne uzmu ispod nosa. On je igrač ‘boksa u boks’, ubrzat će našu igru. – zaključuje Terzić.

Foto: FK Crvena zvezda

Sportska centrala

drugi upravo čitaju