SVJETSKI PRVACI DOBILI VELIKO POJAČANJE: Guidetti u momčad vratio dugogodišnjeg reprezentativca!

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, aktualna dvostruka uzastopna svjetska prvakinja, idućeg će ljeta biti jača za povratnicu u nacionalni tim Maju Ognjenović, prenosi “Gazeta Dello Sport”.

Iskusna tehničarka tako će se po drugi put vratiti u reprezentaciju jer je prihvatila ranije najavljeni poziv novog izbornika Giovannija Guidettija.

Dosadašnja odbojkašica Ezačibašije – gdje igra s Tijanom Bošković u dijagonali – a od ljeta talijanskog Skandića, pridružit će se momčadi već na završnom turniru Lige nacija (ako igraju naše), a potom i u kolovozu. rujna igrat će na važnim turnirima Europskog prvenstva i kvalifikacijama za Olimpijske igre iduće godine u Parizu.

Maja je za reprezentaciju Srbije i Crne Gore debitirala još 2005. godine, a sljedeće godine naša ženska reprezentacija postigla je prvi veći uspjeh u povijesti osvojivši broncu na Svjetskom prvenstvu, kada je Ognjenović već bila prvi tehničar ekipe.

Prvo se povukla iz reprezentacije nakon srebrne medalje na Igrama u Riju 2016., no pokazalo se da je to bila samo jednogodišnja pauza te je propustila Europsko prvenstvo 2017., ali se vratila iduće godine kada je prvi put osvojena. zlato na svjetskom prvenstvu.

Drugi put, činilo se definitivno – povukla se iz reprezentacije nakon Olimpijskih igara u Tokiju održanih 2021., no očito je da će legenda našeg sporta ponovno jurišati na jedino zlato koje nedostaje njoj i reprezentaciji – ono olimpijsko.

www.sportskacentrala.com

drugi upravo čitaju