11.6 C
Sarajevo
Uto, 10, 22

Svi žele dijamant baklavu: Donosimo najlakši način rezanja

 

Jedna od neizostavnih bajramskih tradicija je, svakako, priprema i posluživanje baklave. Ova orijentalna delicija glavni je dio bajramskih trpeza, a sve ostalo toga dana označava se kao ”sporedni kolač”.

Priprema baklave je prilično jednostavna i sastoji se od slaganja jufke tanko razvijenog tijesta, u nekoliko, obično desetak i više slojeva između kojih se dodaje smjesa mljevenih oraha. Poslije dužeg pečenja na niskoj temperaturi zaljeva se agdom,  kuhanom smjesom vode i šećera.

Mi vam donosimo najlakši i najbrži način za rezanje baklave.

The post Svi žele dijamant baklavu: Donosimo najlakši način rezanja appeared first on Azra Magazin.

azra.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Mirko
Mirkohttps://javno.ba
Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istraživač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa