SVAKI DAN SU ZAJEDNO PUTOVALE NA POSAO: PRELIJEPA BOJANA BILA JE ZA VOLANOM VOZILA U KOJEM JE STRADALA ZAJEDNO S DVIJE SUGRAĐANKE

svaki dan su zajedno putovale na posao: prelijepa bojana bila je za volanom vozila u kojem je stradala zajedno s dvije sugrađanke

Kako je potvrđeno u policiji za volanom “Pežoa” bila je Gazetić, dok je kamionom upravljao D.R.

Tragedija se dogodila oko 16.20 u Novom Selu, na magistralnom putu Šamac – Brčko, kada je došlo do stravičnog sudara “Pežoa” sa kamionom “Mercedes”, firme “Brčko gas”. Naime, tragediji doprinio mokar i klizav kolovoz.

Na kraju radnog vremena krenule su kući za Šamac, kada ih je zadesila tragedija. Tačan uzrok i okolnosti sudara se istražuju, a prvi rezultati istrage ukazuju da je tragediji doprinio mokar i klizav kolovoz.

U PU Bijeljina navode da je uviđaj na licu mjesta izvršio dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, iz kojeg se nisu oglašavali o ovoj tragediji.

  • Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne mjere i radnje, kako bi se utvrdili tačni uzroci koji su doveli do ove teške saobraćajne nesreće u kojoj su izgubljena tri života – saopšteno je iz PU Bijeljina.

Ova tragedija je potresla cijeli Šamac. Poznanici stradalih u nevjerici kažu da je iza Đurićeve i Stevićeve ostalo po dvoje djece, dok Gazetićeva nije bila udata.

Povodom teške saobraćajne nesreće Općina Šamac je donijela odluku da se petak 19. maj proglasi Danom žalosti na području ove lokalne zajednice.

  • Dan žalosti oblježava se spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Općinske uprave, javnim preduzećima, javnim ustanovama i svim organizacijama na području općine Šamac. Zbog Dana žalosti na javnim mjestima neće se održavati programi javnog i zabavnog karaktera, niti emitovati muzika u ugostiteljskim i trgovinskim objektima – saopšteno je iz općine.
  • Općina Šamac upućuje najiskrenije izjave saučešća porodicama nastradalih – navodi se u saopštenju.

hayat.ba

drugi upravo čitaju