Susret sa Rusijom će biti definitivno otkazan, Zmajevi bez utakmice pola godine

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine do kraja 2022. godine neće odigrati više nijednu utakmicu, saznaje naš portal.

Prijateljski susret sa Rusijom koji treba da se odigra 19. novembra u St. Peterburgu, a za koji je glasao Odbor za hitna pitanja N/FS BiH, biće, po svemu sudeći, otkazan zbog velikog političkog pritiska, ali i svih negativnih konotacija koje su se dogodile od 9. septembra kada je ovaj duel zvanično i dogovoren. Zbog svega ovoga Fudbalski savez Rusije je za 17. novembar dogovorio prijateljsku utakmicu protiv Tadžikistana.

U ponedjeljak, 31. oktobra održaće se tematska sjednica Izvršnog odbora FS BiH poslije koje će ova odluka, najvjerovatnije, biti saopštena. 

Također, saznali smo da Zmajevi neće ukrstiti koplja ni sa reprezentacijom Maroka u Dubaiju, učesnikom Svjetskog prvenstva u Kataru koje počinje 20. novembra, iako su Marokanci željeli za protivnika jednu balkansku reprezentaciju obzirom da se  grupi nalaze sa zvaničnim vicešampionom svijeta Hrvatskom. 

S Marokancima plasman na SP izborio je Vahid Halilhodžić, koji ih neće voditi u Kataru zbog sukoba sa glavnim ‘‘zvijezdama‘‘ reprezentacije.

To praktično znači da Zmajevi do marta 2023. godine neće odigrati nijednu utakmicu, a tada počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine koje će BiH otvoriti domaćom utakmicom protiv Islanda 23. marta.

Još uvijek je neizvjesno da li će bugarski stručnjak Ivaylo Petev ostati na klupi fudbalskog tima BiH jer mu 27. januara 2023. godine ističe dvogodišnji ugovor.

sport1.oslobodjenje.ba

drugi upravo čitaju