SUĐENJE ZA TROVANJE ŠEFICE: NA MRAVOCIDU PRONAĐEN DNK OPTUŽENE

suđenje za trovanje šefice: na mravocidu pronađen dnk optužene

Potvrdio je to danas u Okružnom sudu Banja Luka vještak Zoran Obradović.

Pojasnio je da su postojala tri sporna traga i to sa kesice mravocida, drške metalne kašike, te papirne maramice, a okružni javni tužilac Borislav Čekić je pojasnio da su to predmeti koji su izuzeti tokom pretresa u Pedagoškom zavodu RS-a, i da se radi o sredstvima koja su korištena prilikom izvršenja krivičnog djela.

Vještak Obradović je naveo da je na kesici sa mravocidom, te papirnoj maramici “identificiran ženski trag koji se u potpunosti podudara sa DNK profilom Ninković”, dok na drški kašike nije utvrđen DNK profil.

  • Biološki trag sa uzoraka je porijekla od Nine Ninković – podvukao je.

Odbrana je prigovorila na zakonitost i autentičnost pribavljanja ovih dokaza, dok je tužilac prigovore ocijenio neosnovanim, tvrdeći da je sve izuzeto u skladu sa zakonom.

Optužnica Ninković tereti da je u periodu od 8. do 21. decembra 2022. godine u prostorijama Pedagoškog zavoda RS-a u Banjoj Luci, u namjeri da ubije pomoćnicu direktora Slađanu T., u kafu joj sipala otrovnu materiju koja može prouzrokovati smrt.

Tereti se da je prvo u dva navrata u kafu sipala sredstvo koje sadrži natrijev hipoklorit, koji se nalazi u sredstvima za čišćenje, dezinfekciju i izbjeljivanje, a koji oštećena nije popila zbog sumnjivog mirisa, da bi 21. decembra 2022. godine u šoljicu kafe koja se nalazila na radnom stolu oštećene stavila prah mravocid žoharocid.

Ninković je otkrivena na osnovu video-snimka koje su snimile postavljene kamere, kada je i uhapšena i od tada se nalazi u pritvoru.

hayat.ba

drugi upravo čitaju