2.7 C
Sarajevo
Uto, 03, 23

SUĐENJE MUSTAFI I ZEHRI ALAJMOVIĆ: OD UPLAĆENIH SKORO MILION, ZA LIJEČENJE DALI 6.383 KM

SUĐENJE MUSTAFI I ZEHRI ALAJMOVIĆ: OD UPLAĆENIH SKORO MILION, ZA LIJEČENJE DALI 6.383 KM

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 24.10.2022. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Kantonalnog suda u Zenici.

U optužnici koja je napisana na četiri stranice, između ostalog, stoji da su u vremenskom periodu od 01.01.2015. godine do 14.12.2021. godine u Brezi, zajednički i dogovorno, kao fizička lica i supružnici, s ciljem da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, doveli lažnim prikazivanjem činjenica veliki broj fizičkih i pravnih lica u zabludu i držali ih u zabludi, da na štetu svoje imovine uplate određena novčana sredstva na njihove devizne i transakcijske račune, kao i na njihove PayPal račune, tako što su putem društvenih mreža i svojih Facebook aplikacija na njihovo ime, te Facebook profila „Ko nema neka uzme, halal je“ i ostalih elektronskih medija pozivali veliki broj fizičkih i pravnih lica da vrše pojedinačne novčane uplate na ime humanitarne pomoći i donacija prvenstveno za liječenje Zehre Alajmović, te stipendija, zekata, kurbana i dr., a da bi u stvarnosti prikupljana novčana sredstva trošili u druge svrhe.

SUĐENJE MUSTAFI I ZEHRI ALAJMOVIĆ: OD UPLAĆENIH SKORO MILION, ZA LIJEČENJE DALI 6.383 KM

U optužnici je navedeno da su ostvarili ukupan priliv novčanih sredstava u iznosu od 948.283,91 KM, od kojeg su na liječenje Zehre Alajmović i to u inostranstvu u R Hrvatskoj, utrošili novčani iznos od 6.383,05 KM, dok su ostatak novčanih sredstava prisvojili za sebe i utrošili za svoju korist.

Glavni pretres u ovom slučaju nastavljen je u ponedjeljak, 30. januara na kojem je ispitan svjedok Mufid Botić iz Breze.

Prema navodima iz optužnice, Botić je 2018. godine Mustafi Alajmoviću ustupio svoju bankovnu karticu i PIN a Alajmović je potom taj račun koristio kako bi otvorio PayPal račun preko kojeg je primao donacije za liječenje svoje supruge Zehre.

Kako je istaknuto na ročištu, u toku 2018. i 2019. godine su razna lica uplatila ukupno 141.018,56 KM na račun a svjedok je više puta ponovio kako je sav novac otišao u ruke Mustafe Alajmovića te da on nije imao nikakvu korist. Naredno ročište na kojem će biti ispitana još dva svjedoka zakazano je za 28. februar, javlja Naša riječ.

hayat.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 3.5 / 5. Brojanje glasova: 12

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Adin
Adinhttps://www.tnt.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa