Sudački stručnjak ocjenjivao je Partizanove penale i spornu situaciju

Partizan je večeras, uz dva dosuđena jedanaesterca, koja su njegovi Nogometaši uspješno realizirali, izvukao neriješeno u Nišu protiv Radničkog u drugom kolu Superlige Srbije, pošto je dvoboj završen rezultatom 3-3.

Nakon utakmice podigla se velika bura zbog komentara Tomislava Sivića i Ilije Stolice, a svoje mišljenje o spornim situacijama dao je i sudački ekspert Zdravko Jokić.

Smatra da prvi jedanaesterac nije sporan.

Prekršaj je jasan, očit. Guranje objema rukama u principu je uvijek faul. Samo ako nema dovoljno intenziteta. Ali ovdje je igrač odgurnut. Spor je bio oko mjesta, jer je sudac prvi stao izvan 16 metara. VAR je kasnije pokazao da je guranje bilo unutra. Zatim je došlo gaženje. Zahvaljujući VAR-u donesena je ispravna odlukanije ostavljao dilemu Jokić.

Komentirajući drugi jedanaesterac, kojim je postavljen konačan rezultat, rekao je da je igrač pao “malo naglašeno”.

Sudac je na sredini terena, daleko je iza. Odostraga jedva vidi. Ima li faula s gornjom rukom ili kad desna noga ide na potkoljenicu igrača Partizana… Igrač je malo naglašeno pao. VAR soba podržala je suca u ovoj odluciovaj sudac nije bio siguran.

No, nije ostavio dilemu da je Aleksandar Filipović trebao dobiti crveni karton nakon prekršaja nad Mitrovićem, oko čega se također podigla velika bura u izjavi trenera Radničkog.

Ovo je tipičan obećavajući napad i ruka i noga su spriječile igrača. Čisti žuti karton. Ovo je sudačka greškajasan je bio Jokić.

FOTO: FK Partizan

Sportska centrala

drugi upravo čitaju