SUD KAZNIO UROŠA BLAŽIĆA: POTUKAO SE SA PRITVORENIKOM, PA MU OGRANIČILI POSJETE U ZATVORU

sud kaznio uroša blažića: potukao se sa pritvorenikom, pa mu ograničili posjete u zatvoru

Kako saznajemo, njemu je ova kazna izrečena nakon što se potukao sa pritvorenikom J. S.

-Dana 29. juna 2023. godine sudija za prethodni postupak Višeg suda u Smederevu donio je rješenje kojim je pritvoreniku Urošu Blažiću izrečena disciplinska kazna ograničenje posjete za sve članove porodice za dane 14. jul i 21. jul, a u postupku odlučivanja o disciplinskoj kazni prema osumnjičenom povodom događaja od 17. juna koji se desio u pritvorskoj jedinici Okružnog zatvora u Smederevu kada je došlo najprije do verbalnog, a potom i do fizičkog sukoba između pritvorenika J. S. i Uroša Blažića – kažu iz Višeg suda u Smederevu.

Ubio devet, ranio 12 osoba

Uroš Blažić se sumnjiči da je 4. maja na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatske puške ubio devet, a pokušao da ubije 12 osoba, dok je još jedan mladić prošlog vikenda podlegao povredama koje je tada zadobio.

Sumnja se da je Blažić nakon ubistva došao do naplatne rampe “Mali Požarevac”, gdje je pretio taksisti i putnici taksija bombom, čime je prinudio vozača da ga odveze do sela kod Kragujevca gdje je i uhapšen.

Blažiću se stavlja na teret krivična djela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

On se nalazi u pritvoru od 5. maja, kada je i uhapšen.

Nekoliko dana kasnije uhapšeni su njegov otac R. B., ujak G. G. i brat od ujaka B. G. Svi se nalaze u pritvoru, piše Blic.

hayat.ba

drugi upravo čitaju