ŠTO SE DOGAĐA? U jednom selu kod Viteza četvero maloljetnika izvršilo samoubojstvo

Prije dva dana u selu Jardolu kod Viteza pokopan je šesnaestogodišnjak koji je kao još troje drugih maloljetnika iz toga sela pod nerazriješenim okolnostima počinio samoubojstvo u posljednje dvije godine što je izazvalo uznemirenost u središnjoj Bosni.

Nakon smrti maloljetnika D.P. koji je pokopan u mjesnome groblju sv. Marka u mjestu Jardolu, lokalni portal Javno.ba objavio je priču o smrtima maloljetnika. Ovaj slučaj lokalna policija u Županiji Središnjoj Bosni i Tužiteljstvo vode kao slučaj samoubojstva. No, nakon njegove smrti otvorena je skupna istraga o nizu identičnih slučajeva.

“U suradnji s nadležnim Županijskim tužiteljstvom u ovim slučajevima službenici policije su poduzeli zakonom propisane mjere i radnje”, naveli su u priopćenju MUP-a Srednjobosanske županije. 

Prvo samoubojstvo zabilježeno je 12. kolovoza 2021. kada ga je počinio šesnaestogodišnji mladić. Druga žrtva je sedamnaestogodišnja djevojka koja se po navodima medija ubila iz vatrenoga oružja 15. listopada prošle godine, a u 16. travnja je samoubojstvo počinio petnaestogodišnjak iz istoga sela. 

Mještani Jardola, koje broji svega 600 ljudi po posljednjem popisu, u šoku su i odbijaju davati izjave za javnost. Ističu pak neslužbeno kako su zabrinuti i uznemireni, te sumnjaju na sekte. 

Lokalni mediji navode da su se dva maloljetnika objesila, jedan ugušio vrećom, a još jedan usmrtio pucnjem iz vatrenoga oružja. 

Načelnik Viteza Boris Marjanović je u izjavi za N1 televiziju izrazio zabrinutost i očekivanje da će se ovi slučajevi rasvijetliti.

“Mora se istražiti. Ponavlja se. Bilo bi najsretnije rješenje kada bismo uspjeli naći uzroke”, rekao je Marjanović.

Mjesni župnik u Vitezu Velimir Bavrka ocijenio je kako su smrti u Jardolu posljedica brojnih negativnosti u Bosni i Hercegovini, te otuđenosti obitelji, majki i očeva od svoje djece. “Mi pričamo o posljedicama, ali treba naći uzrok. Uzrok je to što smo se udaljili od dobrih stvari. Pogledajte priče u Bosni i Hercegovini, kakve su? Svatko svakoga napada”, rekao je Bavrka.

The post ŠTO SE DOGAĐA? U jednom selu kod Viteza četvero maloljetnika izvršilo samoubojstvo appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

drugi upravo čitaju