STJEPAN JOZINOVIĆ: Veliko mi je razočaranje pozicija u kojoj sam se našao

Posljednji pogodak na rukometnom borilištu je Žepčak Stjepan Jozinović (23 godine) zabio u tuzlanskom Mejdanu 19. ožujka ove godine u utakmici reprezentacija Bosne i Hercegovine i Grčke (26:28), u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

Na toj utakmici je doživio tešku povredu koljena koja je sama po sebi tragična za sportaša, ali to nije bilo dovoljno, nego je i kroz ovaj slučaj izišla na vidjelo tragična situacija u kojoj je Rukometni savez BiH.

Tko snosi troškove?

Jozinović je inače prošle godine slomio ruku i pauzirao tri mjeseca, da bi se početkom ove godine s puno entuzijazma vratio na teren. Misli da je povredi koljena doprinio i nakupljeni umor.

 – Protiv Grčke sam se u jednom trenutku htio okrenuti, a onda me samo presjeklo u koljenu. Mislio sam u početku da nije tako strašno, ali kad sam uradio magnetnu rezonancu pokazala je puknuće prednjeg križnog ligamenta desne noge što je trebalo riješiti operativno, podsjeća Stjepan Jozinović.

Međutim ova operacija se desila tek 17. svibnja, odnosno skoro dva mjeseca poslije utakmice u Tuzli.

 – Vratio sam se poslije utakmice u Španjolsku, a iz Saveza su mi rekli da ništa ne brinem i da će snositi troškove liječenja. Tako sam prenio svom klubu, ali kad je Ademar pokušao kontaktirati Savez, oni su govorili da osiguranje ne pokriva operaciju. Nije mi jasno što pokriva osiguranje ako su svi na utakmici osigurani? Nakon toga sam ja bio u kontaktu sa ljudima iz Saveza, a onda su uslijedila obećanja da će to biti riješeno. Prolazili su dani i tako se razvuklo do prije mjesec dana kad su se iz Saveza potpuno prestali javljati. Iz Ademara su također slali mailove, ali im nitko nije ništa odgovorio. Tako su mi onda iz kluba našli rješenje i operiran sam u klinici koja se brine za Ademarove igrače, ispričao je Jozinović.

NAPOMENA: Ako neki drugi medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti “Dnevni list Mostar” i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti 24 sata nakon njegove objave, uz dozvolu uredništva portala Dnevnog lista, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Gorak okus

U RSBiH kažu da je u Španjolskoj operacija duplo skuplja i da to osiguranje ne pokriva, odnosno da je Jozinović mogao obaviti zahvat u BiH ili Hrvatskoj.

 – To su mi rekli prije nekih deset dana, već nakon što sam ovdje riješio termin operacije. Kazali su da osiguranje ne pokriva operaciju u Španjolskoj, ali da mogu doći u BiH ili Hrvatsku na operaciju. Zašto mi to nisu odmah rekli i dogovorili s klubom? To se moglo riješiti odmah, a ne nakon dva mjeseca. To su izgovori. To mi nitko nije ni spomenuo, nego tek prije desetak dana kad sam praktično sve završio, kazao je Jozinović kojem je tako troškove operacije pokrio klub.

Zbog kompletne situacije ostao je gorak okus i razočaranje.

 – Nisam se mogao načuditi zbog situacije, baš sam razočaran. Na takvom nivou da se ovakve stvari događaju je stvarno nevjerojatno. Nezgodno mi je i u odnosu na klub, bio sam u vrlo neprijatnoj situaciji prema ovdašnjim ljudima u klubu. Ne znam uopće hoću li više igrati za reprezentaciju, jer je ovo veliko razočaranje, nepoštovanje mene kao osobe i igrača. Nisam još ništa konkretno odlučio, ali mislim da sam završio reprezentativnu karijeru, rekao je Stjepan Jozinović.

Slijedi oporavak

Jozinoviću slijedi pauza od šest do osam mjeseci zbog teške povrede koljena.

 – Operacija je prošla dobro, osjećam se dobro, doktori su zadovoljni, još mirujem i polako ću krenuti sa rehabilitacijom. Vidjet ćemo kad ću se vratiti, možda kroz pola godine počnem sa treningom, kazao je Žepčak koji s Ademarom ima ugovor do ljeta 2023. godine, uz mogućnost produženja na još jednu godinu.

Piše: Ersan Bijedić

desk@dnevni-list.ba

The post STJEPAN JOZINOVIĆ: Veliko mi je razočaranje pozicija u kojoj sam se našao appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

drugi upravo čitaju