STIGAO U SUD POGNUTE GLAVE: POČELO SUĐENJE GORANU DŽONIĆU ZA UBISTVO PORODICE ĐOKIĆ

stigao u sud pognute glave: počelo suđenje goranu džoniću za ubistvo porodice đokić

Kako je previđeno, na današnjem ročištu će se saslušavati policijski službenici koji su učestvovali u pretresima Džonićeve kuće i kuće u izgradnji njegovog sina.

On je u zgradu suda, pognute glave i sa lisicama na rukama i lancima oko zglobova nogu stigao nekoliko minuta poslije 11 sati.

-Kuća ima dvije garaže sa rolo vratima koje imaju svjetlo, ali je plac dosta mračan. I garažama jer bilo dosta električnih aparata. Prvo se krenulo od garaže prilikom pretresa pa smo ušli u kuću. Te noći voćnjak nije pretresan – rekao je Đorđević.

Sudija Mirko Drašković predočio je svjedoku Aleksandri Božanović iz Aleksinca koja je vodila zapisnik prilikom pretresa kuće u izgradnji Džonićevog sina, iskaz koji je dala u Višem javnom tužilaštvu.

Ona je ostala u svemu pri datoj izjavi u Višem javnom tužilaštvu u kojoj je rekla da je Goran Džonić prisustvovao prilikom oba pretresa.

-Predmeti koji su nađeni nisu prenošeni sa jedne lokacije pretresa na drugu – rekla je ona odgovarajući na pitanje advokata Gorana Džonića, Biljane Pešić.

Podsjetimo, penzionisanom vatrogascu Goranu Džoniću (59) iz aleksinačkog sela Moravac se na teret stavlja da je 27. septembra 2021. godine na mjestu zvanom “Dudin gaj” usmrtio brata od tetke Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i kćerku Lidiju Đokić (26) iz Aleksinca.

Na početku glavnog pretresa koje je održano 14. marta ove godine Džonić je negirao krivicu za teško ubistvo, za koje mu po srpskom zakonodavstvu može biti izrečena i najstroža kazna – doživotni zatvor.

-Nisam kriv, samo šta odgovara njima, to su napisali – rekao je Goran Džonić na prošlom ročištu nakon što je čuo optužnicu koju je pročitala zamjenica VJT Tatjana Stevanović.

stigao u sud pognute glave: počelo suđenje goranu džoniću za ubistvo porodice đokić
STIGAO U SUD POGNUTE GLAVE: POČELO SUĐENJE GORANU DŽONIĆU ZA UBISTVO PORODICE ĐOKIĆ

Zamjenica Višeg javnog tužilaštva navela je da tužilaštvo optužnicu bazira na pisanim dokazima, iskazima svjedoka i dijelom odbrani optuženog.

Kretanje Džonića “pastom” kobne noći tužilaštvu dokazuje dijelom iz iskaza Džonića, a dijelom iz iskaza drugih svjedoka.

Da je optuženi izvršio krivično djelo iz pištolja marke “bereta”, navela je ona, tužilaštvo dokazuje balističkim vještačenjem i dokazima da uviđaja i obdukcije.

Džonić je na suđenju nastavio da radio no što je radio skoro 15 mjeseci tokom istrage – mijenjao je iskaze vadio se na gubitak pamćenja, iako čvrsti dokazi koje su prikupili niška Kriminalistička policija i Više javno tužilaštvo, govore da je on jedini osumnjičeni za monstruozni zločin, prenosi Blic.

hayat.ba

drugi upravo čitaju