8 C
Sarajevo
Čet, 03, 23

Stigao nalaz obdukcije tijela Zukorlića i iz Njemačke – sad je sve jasno

Stigao nalaz obdukcije tijela Zukorlića i iz Njemačke – sad je sve jasno

Muftija Muamer Zukorlić je preminuo usljed srčanog zastoja, rezultat je obdukcije, koju je ispratio i nezavisni tim ljekara iz Njemačke. Ovim je stavljena tačka na sve spekulacije o uzroku iznenadne smrti – saopštili su advokati porodice.

U saopštenju potpisano od strane pravnih zastupnika maloljetne djece Elme i muftije Muamera Zukorlića, advokatica Mirjane Radovanović i Danke Zarić navode da je Zavod za sudsku medicinu iz Niša dao je nalaz i mišljenje da je smrt Muamera Zukorlića prirodnog porijekla i da je nastupila zbog naglog pogoršanja funkcije i sljedstvenog prestanka rada srca zbog ranije prisutnog teškog i progresivnog kardiovaskularnog oboljenja.

Preležao akutni infarkt srca

Sadržaj članka

– U nalazu je konstatovano da je Muamer Zukorlić u vremenskom periodu između marta i novembra 2021. godine preležao akutni infarkt srca kao i da je kod istog konstatovana aortna stenoza, te da se bolest godinama unazad razvijala. Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika Novi Sad je uradio toksikološku analizu i utvrdio da ni u jednom od uzoraka nema koncetracije materija koja bi mogla biti uzrok akutnog trovanja sa smrtnim ishodom.

Na ovaj način sva pitanja oko uzroka smrti pokojnog Muamera Zukorlića su završena.

Profesionalno organizovali i sproveli eshumaciju

Vještaci iz Njemačke i Bosne i Hercegovine koji su kao stručni savjetnici angažovani od strane podnosioca krivične prijave za teško ubistvo Usame Zukorlića prisustvovali su obdukciji kao posmatrači. Oni nisu imali nijednu primjedbu na obavljeni postupak obdukcije. Tom prilikom nisu uzimali uzorke sa tijela i njihov zadatak nije bio da vrše toksikološku analizu tijela.

Posebno bi se zahvalili Višem javom tužilaštvu u Novom Pazaru i Višem sudu u Novom Pazaru kao i svim drugim državnim organima što su profesionalno organizovali i sproveli eshumaciju i obdukciju tijela pokojnog muftije Muamera Zukorlića uvažavajući sve prijedloge oštećenih – navedeno je u saopćenju.

Sportska centrala

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Brano
Branohttps://javno.ba
Brano je veliki zaljubljenik u ribolov. Još veći je luđak za sportske vijesti. Voli sve, najviše nogomet. Na njegovom jelovniku su uvijek svježe informacije iz Liga petice, regije i svijeta. Prati sportske vijesti i redovno informira o svim sportskim dešavanjima.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa