STEVU LAZIĆA IZ BIJELJINE ZBOG MILORADA DODIKA DRŽALI ČETIRI SATA U POLICIJSKOJ STANICI: JA IZAŠAO, ON ODE HELIKOPTEROM

Dok je Stevo bio na informativnom razgovoru koji za četiri sata boravka u policijskoj stanici nije ni počeo, Bijeljinu je posjetio Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva BiH.

Upravo je to bio razlog privođenja Lazića – prijetnja po Milorada Dodika.

Lazić je za portal “Avaza” kazao da on nikome ne želi zlo, ali da ne voli nepravdu.

  • U suštini generalno oni su mene pozvali na informativni razgovor, navodno po prijavi, po saznanjima njihovim da ja kao planiram s autom da napravim neki problem, pošto dolazi Milorad Dodik u Bijeljinu. A ja sam, iskren da budem, taj dan imao svojih nekih obaveza i čak se to desilo u centru grada. Pošao sam prema banci sa kojom poslujem da odnesem pazar, a prije banke su oni mene zaustavili blizu suda, u ulici. Tu sam zaustavljen s automobilom, presretnut, da me legitimišu pa su mi uzeli dokumente. Rekli su mi “izvini moramo te zadržati” – kaže Lazić za portal “Avaza”.

Pristao na razgovor

  • Onda je došlo nekoliko njihovih kolega, njih možda šest policajaca gdje su mi saopćili da moram ići u MUP na informativni razgovor. Ja sam generalno pristao, zašto, šta sam uradio. Ne možeš protiv službenih lica i ja sam ih poslušao.

Oni su meni na licu mjesta uputili poziv. Ja sam prihvatio taj poziv na licu mjesta i onda smo otišli do MUP-a, gdje su me u MUP-u zadržali više od četiri sata – kazao je.

Dodao je da već nakon četiri sata pomalo postao ljut i krenuo da izađe, međutim, policajci su ga spriječili.

  • Sjedili smo i na kraju poslije četiri sata sam postao ljut i krenuo da izađem. Rekli su ne može. Pa kako ne može? Stavi mi lisice. Četiri sata sjedimo, a informativni razgovor nije ni počeo.
stevu lazića iz bijeljine zbog milorada dodika držali četiri sata u policijskoj stanici: ja izašao, on ode helikopterom
STEVU LAZIĆA IZ BIJELJINE ZBOG MILORADA DODIKA DRŽALI ČETIRI SATA U POLICIJSKOJ STANICI: JA IZAŠAO, ON ODE HELIKOPTEROM

Poslije su se vratili inspektor, policajac sa saopćenjem ustvari, da kao ja neću da budem tu. Onda su započeli taj informativni razgovor gdje su me pitali da li slučajno nisam planirao nešto danas, pošto dolazi član Predsjedništva BiH. Ja kažem “Pa Boga ti, bil’ ga ubio? Ja ne znam kud ću od obaveza, ostalo mi, nisam predao pazar”. Ljudi šta je vama – rekao je Lazić.

Tvrdi da su ga željeli što duže zadržati u prostorijama MUP-a. Kazao je da je Dodik u Bijeljinu došao poslije podne, te da je on bio u stanici na ispitivanju, sve vrijeme dok je Dodik bio u tom gradu.

  • Više su išli na to da me zadrže što duže u MUP-u. On je prekjučer dolazio oko dva. Mene su priveli oko 12:30 sati. Otprilike pustili su me prije nego što će otići. Kada sam otišao, sjeo sam u kafić na pumpi da popijem kafu i vidio sam helikopter ode možda 15-tak minuta. Ja se borim, jer mi je narušena moja lična imovina. To traje više od dvije godine. 13. maja je okruglo dvije godine, gdje je ta naša imovina više puta bila oštećena. Dva puta je uspjelo da se sačuva, dok je treći put se desilo da niko od nadležnih nije smio da dođe, da reaguje i čovjek je srušio, ušao u moje. Moj pokojni otac je 1982. godine postao privatnik – govori Stevo Lazić, objašnjavajući svoje nezadovoljstvo sistemom u tom gradu.

Nije politički angažiran

Na pitanje da li je ikada javno prijetio da će napasti Dodika, kazao je da nikada nije pokazivao nikakav motiv niti bilo šta aludirajući na napad.

-Nikada nisam javno rekao da ću mu pristupiti. Ja jesam kritikovao njihov nerad i kojoj ustanovi da se obratim za moju ličnu imovinu. Ne tražim tuđe, svoje ne dam. Ja se borim za svoju ličnu imovinu. Moja imovina se trenutno vodi na mojoj kćerci. Želio sam promjene. To je sve krenulo dok je pokojni Mićo bio gradonačelnik, a očekivao sam promjene s novim gradonačelnikom. Međutim, desilo se da je novi gradonačelnik podlegao pod pritiskom – navodi on.

Upitan je da li je ikada bio u nekoj političkoj partiji, na šta smo dobili odgovor da nije ni trenutno niti je ranije bio.

  • Nisam nikad ni u jednoj političkoj partiji bio. Sa svim tim nekim političkim partijama imamo ljudsku saradnju, ali ti radiš tamo. Ako vam šta mogu pomoći, pomoći ću. Neću da odmognem. Najveći problem što je i novi gradonačelnik podlegao pod njihovim interesima i on je napravio jedan problem. Vratila mi se neka dokumentacija gdje je trebao grad ponovo da odradi, pošto je grad učestvovao u tom rušenju, dozvolio je investitoru da srušimo moju imovinu, a novi gradonačelnik je trebao ponovo da preispita tu dokumentaciju. Nažalost ono sve kako je metak ispalio, sve je isto, ista grupa – rekao je na kraju Stevo Lazić.

hayat.ba

drugi upravo čitaju