Danas vam prenosimo recept koji će inspirisati domaćice.
Sastojci:
- 250 g putera ili 200 masti
- 1/2 kg brašna
- 1 žumanjce i 1 cijelo jaje
- 4 kašike šećera
- sok od 1 limuna
Priprema:
Maslo ili mast pjenasto umutiti, a zatim dodati žumanjce i 1 cijelo jaje, šećer i sok od 1 limuna. Sad usuti brašno, izručiti sve na dasku za miješenje, zamijesiti tijesto i oklagijom razvući koru 1/2 santimetra debelu. Kalupom za vanilice vaditi pogačice, svaku umočiti u ulupani snijeg od 2 bjelanceta, pa onda posuti sitno isjeckanim orasima, redati ih u namazan pleh, staviti u rernu i peći, ali paziti da ostanu bijele.
Pečene vanilice premazati pekmezom, sastaviti dve i dve, posuti ih šećerom zamirisanim vanilom i služiti.
Bonus video
STARI OKUS, NOVI „ŠMEK“ Probajte vanilice koje ćete pamtiti dok ste živi Aloonline.ba.