Srbija: Monstrum koji je držao kćerku kao roba se izvlačio na drogu i alkohol

srbija: monstrum koji je držao kćerku kao roba se izvlačio na drogu i alkohol

U prostorijama Prvog osnovnog javnog tužiteljstva u Beogradu danas je saslušan osumnjičeni Uroš Pašajlić zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično djelo Nasilje u obitelji iz čl. 194 st. 3 u vezi sa st. 1 Kazneni zakoni, kazneno djelo Zlostavljanje i mučenje iz čl. 137 st. 2 Kaznenog zakona. Riječ je o ocu koji je osmogodišnju kćerku godinama držao zatočenu u stanu na Zvezdari, piše Nova.rs.

Osumnjičeni je u prisustvu odabranog branitelja izjavio da će iskoristiti svoje zakonsko pravo i braniti se šutnjom, kao i da je u dužem vremenskom razdoblju koristio opojne droge i alkohol.

Nakon saslušanja, tužiteljstvo  je predložilo da se prema osumnjičenom odredi pritvor u trajanju od 30 dana, po svim zakonskim osnovama, s obzirom da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega, okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak utjecanjem na svjedoke i da će u kratkom vremenskom razdoblju ponoviti kazneno djelo, kao i da su način izvršenja kaznenog djela i težina njegove posljedice doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti pravično i nesmetano vođenje kaznenog postupka.

– Naredbom o provođenju istrage osumnjičenom U.P. je stavljeno na teret da je u vremenskom razdoblju dužem od dvije godine bezobzirnim ponašanjem ugrožavao tjelesni integritet svoje kćeri maloljetne oštećene L.P. čime bi učinio kazneno djelo Nasilje u obitelji iz čl. 194 st. 3 u vezi sa st. 1 Kaznenog zakona. U tijeku postupka bit će poduzete dokazne radnje u cilju utvrđivanja je li se  u radnjama osumnjičenog U.P. stječu obilježja i kaznenih djela Zapuštanje i zlostavljanje maloljetne  osobe  iz čl. 193 Kaznenog zakona i Kršenje obiteljskih  obaveza iz čl. 196 Kaznenog zakona učinjenih na štetu maloljetne oštećene L. P. – priopćilo  je Prvo osnovno javno tužiteljstvo .

U tijeku postupka bit će ispitane oštećene i drugi svjedoci koji bi mogli imati saznanja od značaja za postupak, naloženo vršenje psihijatrijskog vještačenja osumnjičenog, kao i sudsko-medicinskog vještačenja tjelesnih povreda, pri čemu će od Dječje klinike biti pribavljena medicinska dokumentacija za oštećenu L.P. kako bi se utvrdilo u kakvom je stanju ista primljena na kliniku, a bit će poduzete i druge radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja i donošenje odluke. Istovremeno, pripadnici Uprave kriminalističke policije u suradnji s tužiteljstvom  rade na utvrđivanju eventualne odgovornosti drugih osoba  koji su na posredan način doveli do situacije u kojoj se našla maloljetna oštećena L.P. Tužiteljstvo  će blagovremeno obavijestiti javnost o svim rezultatima istrage koju provodi, kao i o saznanjima do kojih su vršenjem potrebnih provjera došli drugi državni organi.

Podsjetimo, cijeli slučaj otkriven je nakon što je I. L. prijavila partnera Uroša Pašajlića za nasilje. Ona je uspjela pobjeći od njega i otići u policijsku stanicu, gdje je ispričala da Pašajlić drži dijete zatočeno u stanu.

Djevojčica je pronađena u izuzetno lošem stanju i trenutno se nalazi u bolnici.

Portal Nova.rs tijekom jučerašnjeg dana otkrio je detalje zdravstvenog stanja djevojčice koja se trenutno nalazi u Univerzitetskoj klinici „Tiršova“.

Djevojčici se hrana daje putem infuzije, a nakon što povrati metabolizam, naredni koraci su razgovori s psiholozima i socijalizacija.

Objava Srbija: Monstrum koji je držao kćerku kao roba se izvlačio na drogu i alkohol pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

drugi upravo čitaju