25 C
Sarajevo
Pet, 08, 22

Spoj tradicionalnog i modernog: Napravite sutlijaš s pudingom i jagodama

 

Sezona je jagoda a vjerujemo da nema baš puno onih koji mogu odoljeti ovoj primamljivoj voćki. Iako je ovaj mjesec podređen uglavnom tradicionalnim poslasticama, recept koji smo pronašli na profilu @h_belma uvjerit će vas da spoj tradicionalnog i modernog može više nego uspješno da funkcioniše. Brzo i lahko se priprema i učinit će vam ovaj poznati desert još dražim.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Belma Halilović (@h_belma_)

Sastojci:

-100g riže

-

-500ml mlijeka

-100ml vode

-još 100ml mlijeka

-1 puding od vanilije

-80g šećera

-1 vanilin šećer

-jagode

Priprema:

Rižu dobro oprati pa staviti da se kuha u 500ml mlijeka i 100ml vode na laganoj vatri oko pola sata, u polupokrivenoj šerpi. U 100ml hladnog mlijeka dodati 1 puding od vanilije, 1 vanilin šećer i 80g šećera. Dobro izmiješati pa dodati u šerpu sa rižom.  Vratiti još par minuta na šporet da se puding skuha, uz konstantno miješanje.
Jagode izgnječiti viljuškom pa dodati malo šećera i ostaviti da “puste” sok.
Na dno čaše/posude staviti jagode pa preliti sutlijom. Dekorisati jagodama po želji.

Uživajte!

The post Spoj tradicionalnog i modernog: Napravite sutlijaš s pudingom i jagodama appeared first on Azra Magazin.


azra.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Mirko
Mirkohttps://javno.ba
Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istraživač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa