Spektakl u Kosači sa niz zanimljivih borbi i popratnim programom

Klub tajlandskog boxa – Muaythai Ludvig Pavlović po odobrenju Saveza tajlandskog boksa muaythai u BiH je organizator  sportske priredbe u borilačkom muaythai sportu pod nazivom European Muaythai Title Mostar 2022. godine koji će biti održan u subotu 16. srpnja u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača.

Priredbu je licencirala i verificirala WMC World Muaythai Council – Svjetsko Muaythai Vijeće sa sjedištem u Bangkoku na Tajlandu. Bosna i Hercegovina je zahvaljujući dugogodišnjoj promociji ovog sporta, kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni, dobila domaćinstvo borilačke priredbe i meča za profesionalnu titulu u muaythai sportu u kategoriji do 86.17 kg.

Glavna borba

U ringu će rukavice ukrstiti Mostarac Marin Čarapina i predstavnik Hrvatske, Osječanin Ivan Horvat. Radi se o dvojici izuzetno uspješnih i renomiranih boraca. Ivan je nekoliko puta bio prvak Hrvatske, a Marin je višestruki prvak Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Oba borca su ostvarivala jako zavidan uspjeh na međunarodnoj sceni te osvajali medalje zlatnog sjaja na međunarodnim nastupima. Svoje znanje oba borca su kovali u Tajlandu kod najvećih majstora ovog sporta, a valja istaći da su obojica instruktori muaythai sporta. Ivan je član dva kluba, osječkog muaythai kluba Bad Shadovs i muaythai kluba Ludvig Pavlović iz Ljubuškog.

Ostatak rasporeda

U športskom dijelu večeri u amaterskom dijelu gledat ćemo mlade reprezentativce Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne gore. U večernjem sportskom profesionalnom dijelu priredbe u super fight mečevima gledat ćemo zaista vrhunske borce i odlične borbe. U prvom superfight meču rukavice će ukrstiti četverostruki prvak Bosne i Hercegovine Dušan Kojić iz Banja Luke i aktuelni prvak Bosne i Hercegovine Travničanin Ermin Lugan. U glavnom superfight meču u susretu superteškaša snage u ringu će odmjeriti reprezentativac  i prvak Bosne i Hercegovine Danijel Bartulović i reprezentativac i prvak Srbije Nikola Simatić.

Za ovaj zaista povijesni sportski program vlada veliko zanimanje kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Hrvatskoj. Duh Tajlanda više od tri mjeseca šeta Hercegovinom i reprezentativno će zablistati na ovom sportskom spektaklu. R.Š.

Glazbeni program

U cjelovečernjem programu sa kojim će spektakl i početi gledatelji će  biti počašćeni vrhunskom glazbenom večeri. Splitski glazbenik Tiho Orlić sa svojim bendom uživo će nastupati u cjelovečernjem koncertu, a gosti su mostarska glazbenica Mirna Pehar, talentirana mlada glazbenica iz Rame Lucija Šarčević i Mate Bulić.

The post Spektakl u Kosači sa niz zanimljivih borbi i popratnim programom appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

drugi upravo čitaju