SP RUKOMET: Srbija ispunila primarni cilj!

Rukometaši Srbije plasirali su se u narednu fazu Svjetskog prvenstva. Večeras su bili bolji od Čilea 30:16 (10:6) i pridružili se Rumunjskoj i Danskoj. Imali su Srbi trenutke neizvjesne igre, ali su sredinom drugog poluvremena uspjeli stvoriti ključnu prednost.

Naše su dame postigle prvi pogodak na utakmici. Početno vodstvo momčadi Uroša Bregara bilo je 3:0. Tek nakon sedam minuta igre Čileanke su postigle prvi pogodak. Ubrzo su uspjeli izjednačiti na 3:3. Polovicom prvog poluvremena poveli su 4:3 nakon znatno slabije igre naše momčadi.

Srbija se prikupila i u vrlo neučinkovitom poluvremenu vratila prednost 5:4. Naši su ubrzali i došli do +5 (10:5). Čileanke su smanjile na 10:6, a s tim rezultatom otišle su na odmor nakon 30 minuta igre.

Drugi dio Čileanki otvara se munjevito. Serijom od 3:0 došli su do zaostatka 10:9. Potom su naši uzvratili serijom 5:0 za +6 i 15:9. Tada su naše djevojke stigle do maksimalnih +10 (21:11). Naše su igračice izgradile taj višak i mirno privele susret kraju.

U borbi za četvrtfinale suparnici su Njemačka, Poljska i Japan. Srbija nije prenijela bodove jer je izgubila obje utakmice protiv Rumunjske i Danske. Dvije najbolje selekcije iz novoformirane skupine idu u četvrtfinale.

Fotografija: IHF/Collectiff Slike

www.sportskacentrala.com

drugi upravo čitaju