“SMASH” BURGER – NAJPOPULARNIJI OD SVIH Priprema se potpuno drugačije, a ukus je fantastičan

Sastojci:

300 g mljevenog mesa (po želji)
1/2 ljubičastog luka
1 lepinja
malo majoneza
2 kisela krastavca
topljeni sir

Priprema:

U tavi istopite puter, pa istostirajte lepinju. Odvojite meso na 2 jednaka dijela i oblikujte loptice, pa posolite i pobiberite. Spljoštite malo rukama, a zatim stavite. Pokrijte isječenim pek papirom, pa pritisnite špatulom i nečim baš teškim da se meso što više spljošti. Ostavite da se kratko isprži, pa okrenite burgere. Poslije par minuta na jedan stavite sir i preko drugi burger. Lepinju premažite majonezom, pospite sjeckanim lukom i krastavcima, pa stavite meso. Zatvorite lepinjom koju ste premazali majonezom.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

drugi upravo čitaju