SLUČAJ U BIH: UHAPŠENA OSOBA KOJA JE ZA JEDNU NOĆ OŠTETILA 12 AUTOMOBILA

slučaj u bih: uhapšena osoba koja je za jednu noć oštetila 12 automobila

Uhapšeni se sumnjiči da je počinio krivična djela “Krađa”, “Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari” i “Nedozvoljena proizvodnja o promet oružja ili eksplozivnih materija”.

Iz policije navode da za S. M. postoji osnov sumnje da je 13. maja 2024. godine iz vozila koje je bilo parkirano u jednoj ulici u Derventi otuđio određene predmete. Također, postoji osnov sumnje da je u toku noći sa 13. na 14. maja izvršilo oštećenje 12 putničkih vozila koja su bila parkirana ispred stambene zgrade u jednoj ulici u Derventi.

Na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Derventi izvršen je pretres objekata i vozila koje koristi navedeno lice, prilikom čega su policijski službenici pronašli i oduzeli: predmete koji potiču iz krivičnog djela “Krađa” i predmete koji su korišteni prilikom izvršenja krivičnog djela “Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari”, kao i eksploziv sa detonatorskim kapislom.

Navedeno lice će danas, 15. maja, uz Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima biti predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

The post SLUČAJ U BIH: UHAPŠENA OSOBA KOJA JE ZA JEDNU NOĆ OŠTETILA 12 AUTOMOBILA first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

drugi upravo čitaju