Slišković: Osim mi kaže da mora da izabere između mene i Meše, a ja mu odgovorim…

slišković: osim mi kaže da mora da izabere između mene i meše, a ja mu odgovorim...

Legendarni Blaž Slišković je u velikom intervjuu za Nedeljnik govorio o svojoj karijeri, a u najavi intervjuu koji izlazi u novom broju srbijanskog nedeljnika koji je u prodaji od danas naziru se zanimljivi detalji.

Kako je došlo do toga da vi ne idete u Francusku?

– Novinarskom greškom. Koja nije bila greška, negoli loša namjera. Igramo mi protiv Švicarske prijateljsku utakmicu u Cirihu i gubimo 2 : 0. Mene Toza vadi iz igre deset minuta pred kraj i ja odlazim da se tuširam. Tamo u svlačionicu ulazi Čučak, mislim da se tako prezivao, dopisnik iz Švicarske recimo Večernjih novosti. Pita me šta ja mislim o utakmici, o ovoj mojoj izmjeni, i ja kažem ovim rječima, s mjesta se ne pomjerio – kako igramo, šteta što nema 11 izmjena na raspolaganju. Sutradan u novinama naslov – Slišković kaže da neće da igra za reprezentaciju dok je Veselinović selektor. Naravno da nije bilo kao sada, da te selektor pozove da proveri. Tada se novinarima vjerovalo. A ja sam bio preponosan da pozovem sam pa da se kao pravdam, da kažem da nisam to rekao. I tako ostadoh bez poziva. Slične su posle stvari zamjerali Osimu, rekao je Blaž Slišković za “Nedeljnik”.

Jeste li navijali za Jugoslaviju 1990. na Mundijalu u Italiji? Delovalo je da je država počela da se raspada i da je taj tim uspjevao da ujedini ljude.

– Iskren ću ti biti: navijao sam za Jugoslaviju, iako sam bio mnogo ogorčen. Zvao me je Osim pred taj Mundijal i rekao mi: Baka, moram da izaberem između tebe i Meše Baždarevića. A ja mu kažem: Selektore, vi ako ćete da birate između nas dvojice, slobodno zovite Mešu. Jer sam ja znao tačno da možemo i Meša i ja biti pozvani, ali da je mesto rezervirano za trećeg.

sport1.oslobodjenje.ba

drugi upravo čitaju