SLATKI HLJEB Unesite duh francuske kuhinje i u vaš dom

slatki hljeb unesite duh francuske kuhinje i u vaš dom
Sastojci:
280 ml vode
dve pune kašike meda
1,5 kašika maslinovog ulja
jedna kašičica soli
jedna kašičica šećera
2,5 kašičice suvog kvasca
800 g brašna

Priprema:

Kvasac pomiješajte sa šećerom i toplom vodom, pa ostavite 10-ak minuta da se aktivira. Kada je zapjenio dodajte postepeno brašno i sve ostale sastojke, pa mikserom umutite tijesto. Ostavite ga na toplom mjestu da narasta oko sat vremena. Nakon toga ga izvadite na površnu koju ste posuli brašnom, pa ga dobro rukama premjesite. Stavite ga u podmazan kalup za hljeb, pa ubacite u rernu zagrijanu na 180 stepeni i pecite oko 35-40 minuta. Kada je pečen izvadite ga iz kalupa i ostavite da se prohladi, a potom ga prebacite u platnenu torbu ili ga zamotajte u pamučnu krpu koja će mu sačuvati svježinu.

BONUS VIDEO:

SLATKI HLJEB Unesite duh francuske kuhinje i u vaš dom Aloonline.ba.

aloonline.ba

drugi upravo čitaju