Slasno pecivo puno sira koje možete poslužiti kao predjelo, doručak ili večeru

Lagano, puterasto lisnato tijesto uvijek je dobro imati pri ruci, a ono nam pruža mnogo opcija za brzu i jednostavnu pripremu slatkih i slanih peciva.

Tako možete napraviti čak i domaću tortu za koju kao kora može da vam posluži lisnato tijesto!

Ako preferirate slaniše, a mrzi vas da mjesite testo, pa čekate da testo nadođe i oblikujete ga, ovo je svakako odlična varijanta, a sve što vam je potrebno jeste adekvatan nadjev.

Danas vam predstavljamo recept za pica-pužiće koji će se naći na vašem stolu dok ste rekli „sočno“!

Sastojci:

  • 700 g lisnatog tijesta
  • 300 g šunke u listićima
  • 200 g rendanog kačkavalja
  • 8 žumanaca (može i manje) + još jedno cijelo jaje

Priprema

  1. Razvucite lisnato tijesto oklagijom i potrebi isecite ivice tako da budu ravne.
  2. Poređajte listiće šunke po tijestu, pa preko svega pospite rendani kačkavalj.
  3. Lomite jedno po jedno jaje, odvajajući žumanjca od bjelanaca, pa jedno po jedno jaje ređajte po površini, tako da bude na više mesta duž testa (preko sira), a zatim viljuškom razmažite koliko je moguće da se namaže jednako.
  4. Urolajte lisnato testo oprezno, da nadev ne ispada, pa secite na „pužiće„, koje ćete potom poređati po tepsiji obloženoj pek-papirom.
  5. Umutite jedno jaje i njime premažite pužiće.
  6. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, oko 25 minuta.

Pogledajte kako se prave pica-pužići od lisnatog tijesta.

 

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

drugi upravo čitaju