Skandal u režiji N/FS BiH: Stadion Tušanj neće biti završen za više od 40 dana

Prema informacijama do kojih je došao N1, danas je u Tuzli održan sastanak vezano za novu dinamiku izvođenja radova na stadionu Tušanj koji, kao i ostali radovi na terenima koje gradi N/FS BIH, nemalo kasni.

Radovi na terenu stadiona Tušanj počeli su 12. jula skidanjem travnate površine, a do danas ne samo da nisu završeni, već će izvođači na terenu raditi još.

Na sastanku su prisustvovali predstavnici stadiona Tušanj, predstavnici izvođača radova, te nadzorni organ, a prema informacijama koje smo dobili iz Tuzle, nikoga nije bilo ko bi predstavljao N/FS BiH.

Na sastanku je utvrđena nova dinamika izvođenja radova, pa su izvođači dobili termin od 41 dana od danas da završe zemljane radove, iskope, saniraju uništenu imovinu tokom stagnacije radova, te da polože novi travnati pokrivač.

– Obećano nam je da će sve biti gotovo do 10. novembra 2022. godine. Da li će biti ispoštovano, ne znamo, javio nam je izvor iz Tuzle.

Ranije smo već pisali o zastojima radova na stadionu u Tuzli, a podsjećamo da su radovi počeli prije 75 dana. Putem tendera završetak radova bio je dogovoren u roku od 30 dana, a kasnije najavljen rok od 60 dana. Ukoliko se ovaj rok konačno ispoštuje, gradnja stadiona Tušanj trajat će ukupno 116 dana.

Do tada, niti Sloboda, niti Tuzla City neće imati mogućnost nastupati na vlastitom stadionu, što uveliko utječe na njihove partije, ambicije, ali i troškove za ovu fudbalsku sezonu.

sport1.oslobodjenje.ba

drugi upravo čitaju