SJAJAN RUČAK: Sočne juneće šnicle u sosu

Sastojci: pola kilograma junećih šnicli, 2 glavice crnog luka, 2 mrkve, 2 veća krompira, 3 čehna bijelog luka, 150 ml neutralne pavlake, so, biber, 2 kašike brašna, peršun, ulje

Priprema:
Meso isjeći na štocle, i izlupati ga kuhinjskim čekićem. posoliti, pobiberiti, pa uvaljati u brašno. Meso ispržiti na ulju sa obje strane. Izvaditi šnicle, pa ispržiti sitno isječen luk, mrlvu.

Vratiti meso, staviti malo vode i kuhati na tihoj vatri oko sat vremena. Isjeckati krompir na krupnije kocke, staviti sa mesom i povrćem. Kada je voda skoro isparila, a meso omekšalo i krompir se skuhao, dodajte pavlaku.Po želji stavite sjeckan peršun.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

Previous Article

ĐOKOVIĆ: Forma se diže, ali još nisam na vrhuncu

Next Article

Djevojka ima nevjerojatan OBSM STRUKA OD 30 CENTIMETARA!