Discover The ultimate convenience in Vaping with iGet Vape Australia, where we offer a wide range of products tailored For Everyday Use. Our online store, www.igetshopaustralia.com, ensures You find The perfect Vape solution to fit your lifestyle. experience hassle-free Vaping with quality products designed For both beginners and seasoned users alike. Elevate your Vaping experience today and enjoy The ease of access to The best in The market. SITNI POSNI KOLAČI SA ČOKOLADOM Super kombinacija raskošnog fila sa keksom i orasima pun je pogodak | Javno.ba
back to top

SITNI POSNI KOLAČI SA ČOKOLADOM Super kombinacija raskošnog fila sa keksom i orasima pun je pogodak

Sastojci:
Za kore:
12 kašika brašna
2 kašike šećera
2 kašike meda
1 kesica vanilin šećera
1/2 kesice praška za pecivo
1/4 kašičice sode bikarbone
150 ml vode
Za fil:
150 ml vode
100-150 g šećera
150 g posnog margarina
250 g posnog keksa
130 g posne čokolade
75 g seckanih oraha
75 g mlevenih oraha
4 kašike džema po izboru
Za glazuru:
150 g posne čokolade
4 kašike ulja

Priprema:

Počnite sa pravljenjem kore tako što ćete u posudu ubaciti brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Zatim dodajte šećer, kesicu vanilin šećera, med, ulje. Promiješajte, pa dodajte manju količinu vode, miješajući. Postepeno dodajte i ostatak vode, miješajući dok se svi sastojci ne sjedine. Smjesu podijelite na dva jednaka dijela, poravnajte svaku od polovina u dva odvojena pleha pa pecite na 180°C oko 8-10 minuta. U međuvremenu pripremite fil tako što ćete u šerpu dodati vodu, šećer, margarin i posnu čokoladu. Otopite sve sastojke na nižoj temperaturi, paralelno ih miješajući. Potom dodajte posni keks, seckane i mljevene orahe. Sastojke dobro promiješajte dok ne dobijete srednje gušći fil. Ostavite da se fil ohladi. Jednu ispečenu koru premažite u tankom sloju džemom po želji, pa nanesite fil i rasporedite tako da se formira deblji sloj. Drugu koru isto premažite džemom u tankom sloju, pa je stavite preko fila. Ostavite da se stegne u frižideru preko noći. Ukrasite je glazurom koja se pravi tako što ćete istopiti čokoladu sa uljem.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

drugi upravo čitaju