SIN PONAVLJA DA JE OSTAO BEZ NOGE, KAD POKUŠA DA ZASPI SANJA UDES: JEZIVI DETALJI NESREĆE

sin ponavlja da je ostao bez noge, kad pokuša da zaspi sanja udes: jezivi detalji nesreće

Goran M. (38) iz Dubočana te kobne večeri, u pripitom stanju sa gotovo dva promila alkohola u krvi, automobilom marke ,”Golf 2″ direktno je udario u moped od 50 kubika, kojim je upravljalo Pavle U (12) dok se njegov drug Mladen D. (12) nalazio na mjestu suvozača.

Dječaci su se vraćali sa proslave trinaestog rođendana svog najboljeg druga Marka S. (13) kada je na njih naletio u pripitom stanju mještanin Goran M. (38) i od siline udarca, dječak Mladen D. je izgubio lijevu nogu, dok je njegov drug Pavle U. (12) zadobio teške tjelesne povrede ruke i šake.

– Ovo je bio šok za mene i porodicu. Mladen je jako i sabrano dijete i sada u bolnici, ali i inače. Bavio se fudbalom, ali je i član KUD-a Dubočane. Svega je svjestan i priča, ali kad pokuša da zadrijema sanja udes. Još ne može da se oslobodi tog straha. Kada smo ga pitali šta se dogodilo, rekao je da je vidio u trenutku kako kola idu lijevo – desno. Udario je direktno u njih i obogaljio djecu. Pritom, onako pijan, kako Mladen priča, prijetio je Pavlu da ne smije ništa reći i da će da ih ubije – kaže Mladenov otac.

On dodaje da je siguran da je i njegovom sinu prijetio.

– Htio je onako povrijeđenu djecu da stavi u kola, ali se ipak odlučio da ih tako nejake ostavi na zemlji. Možda je to i bolje u čitavoj ovoj našoj nesreći, jer ko zna šta bi ih još snašlo – priča potresen Mladenov otac, Nino Dinić, koji se sa bivšom suprugom nalazi u Beogradu na Institutu za majku i dijete.

Majka Marijana je non stop uz Mladena kao otac Nino jer ih sin non-stop traži.

Starija sestra Milena D.(15) je to najteže podnijela i neprestano plače jer je nju najprije Mladan pozvao telefonom.

– On je svjestan bio i nakon nesreće. Znao je da je ostao bez noge jer je to ponavljao u kolima. Zvao je sestru odmah kada se to dogodilo, pa mene i ja sam odmah stigao na lice mjesta. Uvio sam ga u ćebe i krenuo prema Zaječaru. Budući da sam odmah pozvao Hitnu pomoć i Vatrogasnu jedninicu koji su nas usput sreli, dijete smo odveli u zaječarsku bolnicu. Odmah je transportovan za Beograd. Noga mog Mladena nije odmah nađena. Već su mještani krenuli da je traže i lovci- priča neutješni otac za Telegraf.rs.

Nakon što su ugledali patiku u blizini mkesta nesreće, lovac iz Dubočane, Bojan K. je našao nogu djeteta kako visi na jednoj grani.

– Goranu je ekslodirala guma u trenutku udarca u motor i tada se vjerovatno noga mog djeteta zakačila na grani žbuna. Mnogima je bilo loše od strašnog prizora i nisu mogli da podnesu- priča uznemireno kroz suze otac Nino, i dodaje da se plaši samo kako će njegov sin, kad malo prođe vrijeme, psihički podnijeti gubitak jer je još dijete.

Poput oca, i mještani ne mogu da shvate kako je Goran mogao tako da ostavi djecu i da prijeti, budući da je i sam otac maloljetne djece.

– On je notorni alkoholičar. Sve je prodao od imanja, ostala mu je samo kuća i traktor. Žena ga je ostavila. Raspituje se jadna kako je Mladen i nema ništa lijepo za muža da kaže, već da će Bog da mu sudi – priča uznemireni otac.

Inače Goran M. je sa suprugom živio u zajednici sa njenom maloljetnom kćerkom iz prvog braka i zajedničkim trogodišnjim sinom. Supruga više nije bila u stanju da ovo podnese, pa se trenutno nalazi u Donjem Milanovcu kod majke.

– Pavle U. (12) je zadobio teške tjelesne povrede ruke i šake. Operisani su mu prsti na šaci u Kliničkom centru u Nišu i trenutno je u stabilnom stanju – kažu ljekari i majka Ivana C. koja se nalazi uz sina.

– Danas je operisan. Ruka i prsti su na sreću sačuvani. Sada je dobro, ali mi nismo još dobro i u šoku smo od svega šta nas je snašlo. Brinem i za Mladena i molim se Bogu za našu djecu – kaže zabrinuta majka Ivana.

hayat.ba

drugi upravo čitaju