Septembar je, vrijeme da osvježite svoj LinkedIn profil: Evo na šta da se fokusirate

Ljeto je prošlo, djeca se vraćaju u školu, a raspust postaje uspomena koja blijedi. Ali to nije razlog za nezadovoljstvo. Vrijeme je da se vratite na veliki način na posao, ali ste takođe u pravom raspoloženju za osvježenje, ili čak potpunu promjenu. Jedna oblast koja zahteva vašu pažnju je LinkedIn.

Odvojte malo vremena da ponovo pogledate svoj profil i preduzmete radnje kako biste osigurali da je aktuelan i uvjerljiv. Takođe, iskoristite prednosti novih funkcija LinkedIn-a koje će vam pomoći da izgradite svoj lični brend i ostanete u toku sa onim što se dešava u vašoj oblasti.

Evo zašto i šta da radite – ne samo u septembru:

Postoji nekoliko tačaka u vašoj karijeri kada bi trebalo da još jednom pregledate i provjerite svoj LinkedIn profil:

  • Na kraju kalendarske godine, kada su svi u raspoloženju da traže nove prilike;
  • Kad god doživite promjenu u karijeri, kao što je unapređenje, smjena u kompaniji ili završetak školovanja, kursa ili specijalizacije;
  • Krajem ljeta da se pripremimo za nezvanični povratak na posao (i, u mnogim industrijama, početak važnog fiskalnog perioda).

Praćenje ovih ciklusa će vas spriječiti da propustite šasne i pomoći će vam da steknete naviku redovnog uključivanja u LinkedIn.

Bliži se pregled vašeg učinka

Proces rada na vašem profilu tako što ćete ga ažurirati vašim postignućima i priznanjima savršena je priprema za vašu nadolazeću recenziju. To će vas podstaknuti da pregledate posljednjih 8+ mjeseci i identifikujete svoje značajne rezultate — one koje ćete željeti istaknuti prije i tokom pregleda.

Postoje nove funkcije koje ste možda propustili

LinkedIn kontinuirano ažurira, usavršava i dodaje nove funkcije svojoj platformi. Ako nijeste potpuno angažovani, lako ih je propustiti. Sada je vrijeme da istražite šta je novo i iskoristite to da bolje izrazite svoj lični brend. Dvije nove karakteristike koje su moćni kreatori ličnih brendova su:

  • Mogućnost dodavanja pet vještina na dno vašeg odjeljka “O”. Ova funkcija se razlikuje od odjeljka “Vještine”, koji ističe vještine koje ste osvojili. Sada možete koristiti “O” da stavite svojih pet najjačih vještina ispred i u centar.
  • Ako ste se trudili da održite dosljednost u objavljivanju važnog i zanimljivog sadržaja za svoje pratioce, LinkedIn je to olakšao. Sada možete zakazivati ​​objave, što olakšava da ostanete vidljivi svojoj publici, uz uštedu vremena.

Upoznali ste ljude tokom ljeta, pa je vrijeme da ažurirate svoje veze

Kada imate sve svoje kontakte na jednom mjestu – LinkedIn – to čini da ostanete u kontaktu tokom cijele karijere lakšim. Na mnogo načina, imati vaše veze na LinkedIn-u je vrednije nego imati njihove kancelarijske adrese e-pošte u vašim kontaktima. To je zato što kada neko promijeni posao, vi i dalje imate vezu s njim na LinkedInu, za razliku od onih odbijenih adresa e-pošte koje ostaju u vašim poljima podataka. Iskoristite nadolazeću jesensku sezonu kao okidač za dodavanje svih ljudi koje ste upoznali tokom ljeta (i za cijelu godinu ako nijeste pratili).

Budite informisani o tome šta se događa

Sada je vrijeme da napunite svoj rezervoar znanja uvidima koji će vam pomoći da ostavite svoj trag do kraja godine. Tokom ljeta, možda ste napravili pauzu od čitanja omiljenih medija ili traženja najboljih praksi na internetu. Vrijeme je da ažurirate svoje izvore inspirativnog poslovnog sadržaja.

Jedno sjajno mjesto za početak su LinkedIn bilteni. Na LinkedInu postoji otprilike 63.000 biltena, za mnoge od kojih možda i ne znate iako odgovaraju vašim interesima. Praćenje biltena koje vaše kolege čitaju pomoći će vam da identifikujete neke od najrelevantnijih sadržaja u području Vašeg rada.

Vrijeme je da posvetite malo vremena LinkedInu. Rezervišote neko vrijeme u svom kalendaru za to kako biste učinili da LinkedIn radi za vas tokom ovog novog profesionalnog semestra—i tokom cijele godine.

Forbes/Investitor

.fb-background-color {
background: #ffffff !important;
}
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe {
width: 100% !important;
}

investitor.me

drugi upravo čitaju