Senatori pisali Bajeni zbog Novaka!

Kako prenose mediji, američki senatori Rick Scott i Marco Rubio pisali su predsjedniku Joeu Bidenu povodom odbijanja zahtjeva Novaka Đokovića.

Domaće vlasti srpskom tenisaču neće dopustiti nastup na Mastersima u Indian Wellsu i Miamiju.

Senatori su Bajeni uputili pismo koje prenosimo u cijelosti:

– Poštovani predsjedniče Bidene,

Obaviješteni smo da je naša uprava odbila zahtjev najbolje rangiranog tenisača na planeti Novaka Đokovića za ukidanje trenutno obveznog cijepljenja za strane turiste za ulazak u SAD. Pišemo vam s namjerom da odobrimo njegovo izuzeće, koje je potrebno gospodinu Đokoviću za natjecanje na Miami Mastersu koji će se održati na Floridi 19. ožujka 2023. godine.

U rujnu 2022. objavili ste cijeloj zemlji u emisiji ’60 Minutes’ da je ‘pandemija koronavirusa gotova’, a ranije ove godine dr. Anthony Fauci objavio je znanstveni rad koji pokazuje da cjepiva pokazuju ograničenu učinkovitost u zaštiti od respiratornih patogena, poput ovog novi virus. U svjetlu ovih promijenjenih okolnosti, koje ste vi i vaša vlastita administracija priznali, trenutna ograničenja za strane putnike koji ulaze u SAD izgledaju zastarjela i spremna su za povlačenje.

G. Đoković je sportaš svjetske klase u najboljoj fizičkoj kondiciji koji nema visok rizik od ozbiljnih komplikacija od koronavirusa. Čini se nelogičnim i nedosljednim razmišljanjima vaše administracije ne dopustiti mu ulazak u SAD i korištenje na profesionalnom turniru. Nedostatak rizika za javno zdravlje zajedno s čistim dobrobitima njegovog sudjelovanja na turniru bio bi veliki pokretač za naše lokalno gospodarstvo i trebala bi se donijeti odluka koja će postaviti presedan za druge u toj poziciji, nadamo se da će ih biti potpuno ukidanje obveznog cijepljenja za strane turiste koji žele legalno ući u našu veliku zemlju.

Pozivamo vas da gospodinu Đokoviću odmah odobrite izuzeće od obveznog cijepljenja za strane putnike kako biste mu omogućili natjecanje na Mastersu u Miamiju.

Iskreno,

Rick Scott i Marco Rubionavodi se u pismu.

www.sportskacentrala.com

drugi upravo čitaju