back to top

SAVRŠEN RECEPT? POSTOJI! Loptice od bijelog mesa filovane pečurkama

POTREBNI SASTOJCI:

400 g pečuraka
1 crni luk
600 gr bijelog mesa
120 gr tvrdog sira
riža
majonez

Priprema:

Isjeckajte pečurke, propržite ih, pa dodajte isjeckani crni luk. Meso isijecite na šnicle, pa izlupajte čekićem za meso. Posolite i pobiberite.

Meso poredajte u manju posudu tako da obložite dno i ivice, ostavite da malo viri spolja.

Dodajte malo rendanog sira, pa onda fil od pečuraka. Preko stavite prethodno skuhanu rižu i zatvorite meso spoljnim ivicama.

Pleh obložite papirom za pečenje i malo nauljite. Meso poredajte tako što ćete okrenuti posudu da meso “ispadne”.

Premažite majonezom, pa pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Potom, pospite rendanim sirom i pecite još 10-15 minuta.

BONUS VIDEO: 

aloonline.ba

drugi upravo čitaju