16 C
Sarajevo
Sub, 09, 22

SAVJEST MI JE ČISTA: ZORAN MARJANOVIĆ ČEKA PRESUDU, ILI ĆE BITI SLOBODAN ILI OSUĐEN NA 40 GODINA ZA UBISTVO SUPRUGE

Zoran Marjanović, kom bi Viši sud u Beogradu 22. jula trebalo da izrekne presudu za ubistvo supruge, pjevačice “Granda” Jelene Marjanović, koje se dogodilo 2. aprila 2016. na nasipu u Crvenki kod Borče, dao je prvu izjavu pred odluku suda o tome da li je kriv ili ne.

  • Mirno čekam presudu, savjest mi je čista. Istina je na mojoj strani, govorim je od prvog dana, nisam ubio suprugu. Svjestan sam da je nekada put do istine težak i trnovit, ali nemam sumnju da će ona i na kraju ovog sudskog postupka pobijediti. Takođe se nadam i da će jednog dana onaj ko je učinio ovo mojoj supruzi i majci mog djeteta biti otkriven i najstrože kažnjen – rekao je Marjanović za Kurir.
SAVJEST MI JE ČISTA: ZORAN MARJANOVIĆ ČEKA PRESUDU, ILI ĆE BITI SLOBODAN ILI OSUĐEN NA 40 GODINA ZA UBISTVO SUPRUGE

Tužilaštvo smatra da je on 2. aprila 2016. godine, oko 17 sati u Borči, na svirep i podmukao način ubio svoju suprugu, a zatraženo je i da mu se odredi pritvor, s obzirom da je za krivično delo koje mu se stavlja na teret.

Kao ključne dokaze protiv Marjanovića, Tužilaštvo je istaklo šest stvari.

Sa druge strane, advokati odbrane su tri sata iznosili, kako su naveli nezakonitosti tokom postupka. Svaki od četvorice Marjanovićevih branilaca je na kraju izlaganja za njega zatražio osobađajuću presudu.

  • Branioci su uradili konkretnu analizu postupaka koji su se odnosili na sve nezakonitosti, a ako se sud bude držao zakona jedina moguća presuda će biti oslobađajuća – rekao je advokat Veljko Delibašić, branilac okrivljenog Marjanovića.

hayat.ba

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Adin
Adinhttps://www.tnt.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa