SATAROM UBILI BESKUĆNIKA: POČELO SUĐENJE ZA TEŠKO UBISTVO, NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI I JEDNA ŽENA

satarom ubili beskućnika: počelo suđenje za teško ubistvo, na optuženičkoj klupi i jedna žena

Zločin se, podsjetimo, dogodio 30. oktobra 2021. godine u napuštenom objektu gdje žive beskućnici u Kineskoj četvrti u Novom Sadu. Na optuženičkoj klupi zbog krivičnog djela teško ubistvo u saizvršilaštvu, našli su se Miodrag Mikac, Miša Todorović, Željko Milišina i Zorica Dikić.

Na današnjem glavnom pretresu saslušani su sudski vještaci, posiholog i neuropsiholog, čiji je zadatak tokom istrage bio da utvrde da li su okrivljeni u trenutku izvršenja krivičnog djela bili uračunljivi, odnosno da li su sposobni da shvate značaj svog djela i upravljaju svojim postupcima.

satarom ubili beskućnika: počelo suđenje za teško ubistvo, na optuženičkoj klupi i jedna žena
Jedan od osumnjičnih za ubistvo

Advokat Luka Labus, koji zastupa sestru žrtve obajasnio je šta se dešavalo na današnjem suđenju.

  • Vještaci su utvrdili da su okrivljeni u trenutku izvršenja djela bili uračunljivi, s tim što je uračunljivost kod okrivljenog Mikca bila bitno smanjena, dok je kod ostalih okrivljenih uračunljivost bila smanjena ali ne do stepena bitnog. U svakom slučaju, svi okrivljeni su u trenutku izvršenja djela bili uračunljivi. U ovakvim situacijama, ostavlja se mogućnost sudu da ublaži kaznu, s tim što sud na to nije obavezan – rekao je advokat Luka Labus, piše Kurir.

Sud je odbio druge dokazne prijedloge odbrane i zakazao iznošenje završnih riječi za 17.mart.

hayat.ba

drugi upravo čitaju