SASLUŠAN OTAC MONSTRUM! U TUŽILAŠTVU ŠOKIRAO IZJAVOM: KORISTIO SAM OPOJNE DROGE I ALKOHOL

saslušan otac monstrum! u tužilaštvu šokirao izjavom: koristio sam opojne droge i alkohol

  • Osumnjičeni U.P. je u prisustvu izabranog branioca izjavio da će iskoristiti svoje zakonsko pravo i braniti se šutanjem, kao i da je u dužem vremenskom periodu koristio opojne droge i alkohol – navodi se u saopštenju tužilaštva.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo da se osumnjičenom odredi pritvor u trajanju od 30 dana, po svim zakonskim osnovima, s obzirom da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svjedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo, kao i da su način izvršenja krivičnog djela i težina njegove posljedice doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti pravično i nesmetano vođenje krivičnog postupka.

saslušan otac monstrum! u tužilaštvu šokirao izjavom: koristio sam opojne droge i alkohol
SASLUŠAN OTAC MONSTRUM! U TUŽILAŠTVU ŠOKIRAO IZJAVOM: KORISTIO SAM OPOJNE DROGE I ALKOHOL

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom U.P. je stavljeno na teret da je u vremenskom periodu dužem od dvije godine bezobzirnim ponašanjem ugrožavao tjelesni integritet svoje kćerke, maloljetne oštećene L.P. čime bi učinio krivično djelo Nasilje u porodici.

  • U toku postupka bit će preduzete dokazne radnje u cilju utvrđivanja da li se u radnjama osumnjičenog U.P. stiču obilježja i krivičnih djela Zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica, Kršenje porodičnih obaveza na štetu maloljetne oštećene L. P. Također, bit će preduzete dokazne radnje kako bi se utvrdilo da li je na štetu oštećene I. L. emotivne partnerke osumnjičenog U.P. učinjeno krivično djelo Nasilje u porodici, krivično djelo Zlostavljanje i mučenje i krivično djelo Protivpravno lišenje slobode – navodi se.

Naime, nakon što je dana 24. marta 2023. godine izvršen pretres stana na teritoriji GO Zvezdara u kom je pronađena maloljetna oštećena, dežurni zamjenik javnog tužioca je naložio policijskim službenicima da raspišu potragu za osumnjičenim U.P. koji se dao u bjekstvo. Isti je dana 28.03.2023. godine pronađen i lišen slobode, te je donijeto rješenje o njegovom zadržavanju u trajanju od 48 sati.

saslušan otac monstrum! u tužilaštvu šokirao izjavom: koristio sam opojne droge i alkohol
SASLUŠAN OTAC MONSTRUM! U TUŽILAŠTVU ŠOKIRAO IZJAVOM: KORISTIO SAM OPOJNE DROGE I ALKOHOL

U toku postupka bit će ispitane oštećene i drugi svjedoci koji bi mogli imati saznanja od značaja za postupak, naloženo vršenje psihijatrijskog vještačenja osumnjičenog, kao i sudsko-medicinskog vještačenja tjelesnih povreda, pri čemu će od Dječje klinike biti pribavljena medicinska dokumentacija za oštećenu L.P. kako bi se utvrdilo u kakvom je stanju ista primljena na kliniku, a bit će preduzete i druge radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja i donošenje odluke.

Istovremeno, pripadnici Uprave kriminalističke policije u saradnji sa tužilaštvom rade na utvrđivanju eventualne odgovornosti drugih lica koji su na posredan način doveli do situacije u kojoj se našla maloljetna oštećena L.P.

Tužilaštvo će blagovremeno obavijestiti javnost o svim rezultatima istrage koju sprovodi, kao i o saznanjima do kojih su vršenjem potrebnih provjera došli drugi državni organi.

Podsjetimo, Pašajlića je za nasilje u porodici prijavila njegova partnerka koju je, također, zatvorenu držao u stanu na Paliluli. Ona je otišla u policijsku stanicu sa vidnim povredama na licu, rekla da je on tukao, ali i da ima saznanja da u stanu na Mirijevi drži zarobljenu osmogodišnju djevojčicu.

Policija je poslije njene prijave, uz nalog, ušla u stan na Mirijevu i spasila djevojčicu koja je pronađena u kadi, “jedva živa”, prenosi Kurir.

hayat.ba

drugi upravo čitaju