Sastojci:
– 1 cijelo pile
– 4 mrkve
– 1 šolja graška
– 1 fildžan riže
– 1 vezica bamije
– 2 kašike putera
– 3 kašike brašna
– 3 kašike sjeckanog peršunovog lista
Način pripreme:
Cijelo pile stavite u veliku šerpu i kuhajte oko 1 h (zavisno od veličine pileta).
Bamiju staviti u vodu sa malo limunovog soka i kuhati 10-ak minuta. Ocijediti i saprati.
U vodu staviti mrkvu narezanu na kockice, bamju i grašak i kuhati dok povrće ne omekša.
Dodati fildžan riže i pileće meso i kuhati dok riža ne bude gotova.
U tavi otopiti puter, dodati brašno i propržiti.
Dodati čorbi i dobro promiješati.
Ostaviti još malo da se kuha dok se ne zgusne.
Prijatno!
SARAJEVSKA BEGOVA ČORBA Najbolji recept do sada Aloonline.ba.