Santarelli se oglasio nakon odlaska iz srpske reprezentacije

Pomalo neočekivano, nakon samo godinu dana obrane naslova svjetskog prvaka, Daniele Santarelli napustio je mjesto izbornika u reprezentaciji Srbije. Bogatu ponudu turskog nacionalnog saveza nije mogao odbiti.

Nakon odlaska obratio se odbojkaškoj javnosti u Srbiji.

Pozdrav svima. Želim da vam kažem da mi je bila čast biti selektor ženske reprezentacije Srbije. Raditi za ovu državu i velike ljude u Srbiji. Ono što smo radili ovog ljeta bilo je nevjerojatno. Osvojili smo važan trofej, još jednu važnu medalju. I zajedno smo proveli prekrasno ljeto koje neću zaboraviti do kraja života. Bila je privilegija biti izbornik ove momčadi, ovih igrača i ove reprezentacije. Ponekad se u životu nešto dogodi i ljudi se razdvoje. Ali ne znamo što nosi budućnost. Možda se opet sretnemorekao je Santarelli, pa dodao:

Sada želim zahvaliti svima koji su vjerovali u mene. Savezu, predsjedniku Gajiću, Ivanu Kneževiću, svima koji su imali povjerenje, svakom igraču… Hvala i sretno u budućnosti. Srbija će uvek imati posebno mesto u mom srcukazao je, sada novi izbornik Turske.

Brzo je pronađena zamjena. Praktično, doći će do svojevrsnog preslagivanja, jer će novi izbornik biti Giovanni Guidetti, bivši izbornik turske reprezentacije, ali i Vakifbanke, koja je posljednjih godina najuspješnija momčad svijeta.

www.sportskacentrala.com

drugi upravo čitaju