U nju po želji ubacite sve što želite jer joj je okus blag pa slobodno prilagodite ovaj recept sebi.
Sastojci:
150 g riže
2 paradajza
200 g mahuna
200 g mrkve
svježi peršun
Za preliv:
1/2 dl vinskog octa
1/2 dl maslinovog ulja
1 češanj bijelog luka
malo svježe nane
malo šećera
so i biber
Priprema:
Rižu skuvajte u malo posoljenoj vodi. Ocijedite, isperite hladnom vodom i ponovno ocijedite. Paradajz očistite od sjemenki i izrežite na kockice, a potom u vreloj vodi blanširajte mahune i mrkvu oko 10 minuta. Ocijedite i stavite u posudu s rižom, dodajte paradajz i sjeckani peršun.
Potom izmiješajte sve sastojke za preliv i začinite salatu. Dobro je promiješajte pa ostavite oko pola sata u frižideru i tek nakon toga je poslužite.