Rukometna reprezentacija BiH remizirala sa Portugalom u Mejdanu

U revanš susretu baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2025. godine rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je 26:26 sa reprezentacijom Portugala, ali je zbog poraza u prvom susretu od deset golova eliminisana.

Reprezentativci BiH su golovima Senjamina Burića i Marka Majstorovića sa 2:0 otvorili utakmicu. No, gosti su se vrlo brzo konsolidovali i preko Miguela Mertinsa stigli do 4:4.

Sve do 12:10 igralo se faktički gol za gol, a prednost su imale obje reprezentacije. Kod tog rezultata Portugalci prave seriju 5:0 i odlaze na 12:15, te prvo poluvrijeme završavaju sa 13:17.

Najefikasniji kod Portugalaca sa po tri gola su bili Alexandre Cavalcanti i Joaqim Vila Nova, a kod Bosne i Hercegovine Mirko Herceg sa 4 i Mislav Grgić sa 3 postignuta gola.

Petim golom Hercega otvoreno je drugo poluvrijeme za 14:17. Podrška sa tribina nije prestajala, a reprezentativci Bosne i Hercegovine davali su svoj maksimum kako bi stigli bar do minimalne pobjede.

Adi Mehmedćehajić je pogodio za 15:17. Bekir Čordalija je na golu zaustavio tri lopte, a Marko Panić je pogodio za 18:19. Međutim gosti su vrlo brzo rješavali svoj napad iz polukontre ili kontre i tu su reprezentaciji Bosne i Hercegovine zadavali najviše problema.

Golom Panića ubilježeno je novo izjednačenje 20:20, a time-out zatražio je selektor Portigalaca Paulo Pereira.

Gol za gol igra se u narednim minutima. Preko Vukšića iz sedmerca na semaforu je 23:23.

Portugalci ponovo imaju plus 2 gola u 53. minuti kada je sedmerac za 23:25 realizovao Pedro Portela.

Utakmica je na kraju okončana rezultatom 26:26.

Najefikasniji u redovima Portugala bili su Diogo Branquinho sa četiri, te Alexandre Cavalcanti, Victor Alvarez i Miguel Martins sa po tri gola. Kod Bosne i Hercegovine Mirko Herceg je postigao sedam, Milan Vukšić četiri, a po Mislav Grgić i Senjamin Burić.

rukometna reprezentacija bih remizirala sa portugalom u mejdanu

(fena)

 

24sata.info

drugi upravo čitaju