RODITELJIMA PRIJETI ZATVOR: MALOLJETNOM SINU DOPUSTILI DA IMA SPOLNE ODNOSE S 15-GODIŠNJAKINJOM U KUĆI

Supružnici su sada pod optužnicom da su ”omogućili izvanbračni život s djetetom”, nakon što se maloljetna djevojka uselila u kuću od početka septembra do kraja novembra prošle godine.

  • Kao roditelji djeteta mlađeg od 16 godina dopustili su da njihov sin dovede maloljetnicu u njihovo domaćinstvo, gdje su zasnovali životnu zajednicu i održavali spolne odnose. Time su počinili kazneno djelo protiv braka, obitelji i djece – omogućavanje izvanbračnog života s djetetom – navodi se u optužnici, a prenosi Danica.

Supružnici su pojasnili kako ništa loše ne vide u zajedničkom životu svog 15-godišnjeg sina i njegove djevojke vršnjakinje jer su oni već dvije godine u vezi. Ipak, kazali su kako se majka djevojke protivila njihovoj vezi te je došla po kćer.

roditeljima prijeti zatvor: maloljetnom sinu dopustili da ima spolne odnose s 15-godišnjakinjom u kući
RODITELJIMA PRIJETI ZATVOR: MALOLJETNOM SINU DOPUSTILI DA IMA SPOLNE ODNOSE S 15-GODIŠNJAKINJOM U KUĆI

Centar za socijalnu skrb također je uključen u istragu, a djelatnica Centra ispričala je što je kazala optužena majka u razgovoru.

  • Ispričala nam je kako je ona sinu i njegovoj djevojci rekla da mogu živjeti zajedno kod njih, ali neka paze da im se ne dogodi trudnoća. Po tome sam zaključila da im je Ivana dopustila i omogućila da žive zajedno. Rekla mi je da je ona čak sudu podnijela zahtjev da se njenom maloljetnom sinu dopusti da sklopi brak s curom prije punoljetnosti jer je smatrala da njih dvoje dobro utječu jedno na drugo – pojasnila je.

Mladić i djevojka izuzeti su iz svojih obitelji te su smješteni u dječje domove.

hayat.ba

drugi upravo čitaju