ROĐAK DESNE RUKE VELJE NEVOLJE: NEMANJA IZ BANJE LUKE UHAPŠEN ZBOG SUMNJE DA JE UČESTVOVAO U UBISTVU U CRNOJ GORI

Uhapšeni je, nezvanično, promijenio prezime u Kaurin, a tokom istrage je utvrđeno da ima i drugi identitet. Uhapšen je u Zemunu, a kod njega su nađena i falsifikovana dokumenta.

Kako navodi Pink, uhapšeni muškarac je navodno u rodbinskoj vezi s Markom Miljkovićem, zvanim Mare Mesar, koji se sumnjiči da je s Veljkom Belivukom organizovao surovi klan i počinio brojna ubistva.

-Tokom istrage i prikupljanja informacija došlo se do operativnih podataka da je Miljković, koji ima dokumenta i na prezime Kaurin, pripremao likvidaciju u Beogradu. Još uvijek se provjerava, istražuje se s kim je bio u kontaktu i ko ga je angažovao za izvršenje novog krivičnog djela – otkriva izvor Kurira iz istrage.

Portal Una prenosi da je kao državljanin BiH osumnjičeni podnio zahtjev i dobio i državljanstvo Srbije, a da je potom promijenio prezime. Srpski pasoš mu je bio na prezime Kaurin, dok su mu dokumenta BiH na prezime Miljković.

Kako portal Una navodi, Miljković je ranije odležao četiri i po godine zbog šest razbojništava u prodavnicama u Banjaluci, a navodno je dovođen u vezu i s više drugih djela.

Ljubiša Mrdak, podsjetimo, ubijen je na parkingu iza pošte u Nikšiću. Bio je jedan od radnika firme za obezbjeđenje koja je pratila transport novca. Razbojnici, naoružani automatskim puškama, pištoljem i biber-sprejem, napali su ih tako što su ih poprskali, a zatim ih udarali kundacima. Mrdak je priskočio da pomogne kolegama i tada su pucali u njega.

-Pobjegli su sa 423.000 evra, pa u mjestu Grebice zapalili “nisan” koji su koristili tokom pljačke. Kasnije je utvrđeno da su automobil ukrali u Derventi i na njega stavili falsifikovane tablice – otkrili su ranije izvori, navodeći da su crnogorski istražitelji, zahvaljujući tragovima iz auta, ali i snimcima s kamera, uspjeli da identifikuju osumnjičene.

Miljkoviću je, prema nezvaničnim informacijama, određen ekstradicioni pritvor i čeka se dokumentacija sa zahtjevom za njegovo izručenje iz Crne Gore.

hayat.ba

drugi upravo čitaju