RIJEČI DJEČAKA UBICE LEDE KRV: OTKRIO KAKO JE PRAVIO SPISAK ZA LIKVIDACIJU

riječi dječaka ubice lede krv: otkrio kako je pravio spisak za likvidaciju

Trinaestogodišnji učenik beogradske OŠ “Vladislav Ribnikar” (Srbija), K. K., koji je ubio ubio 10 osoba, od toga devetoro djece i ranio još šest, postao je jedino dijete na svijetu koje je počinilo ovakav užasan masakr, mediji su uz njegovo ime prišili još i “dječak ubica”. On je svojim činom zauvijek promijenio živote, ne samo svoje porodice, nego i porodice svojih deset žrtava.

Od trenutka hapšenja, kad je tog kobnog jutra nakon svog čina nazvao policiju rekavši im da je “psihopata koji mora da se smiri”, dječak se nalazi na jednoj beogradskoj klinici, gdje ljekari svakodnevno prate njegovo stanje, a pod nadzorom je i kriminalističke policije.

U Srbiji je svake godine 1. septembar prvi dan nove školske godine, a ovu je “dječak ubica” dočekao u bolnici. Kako prenose mediji on je nastavio školovanje preko interneta. Negova nastava odvija se po modelu koji se koristio u vrijeme pandemije koronavirusa. Masovni ubica osmi razred će završiti preko posebne škole Dr. Dragan Hercog i nastavu će pratiti iz svoje bolničke sobe.

Nakon dva i po mjeseca, 18. jula dječak ubica je prvi put progovorio o masakru koji je počinio. Pojavio se pred tužilaštvom u postupku koji se vodi protiv njegovog oca, koji se tereti za teško djelo protiv opšte sigurnosti.

Otac dječaka ubice, se sumnjiči da je vodio sina u streljanu, obučavao ga da koristi oružje, kao i da je nepropisno držao oružje. U postupku koji se vodi protiv njega svjedočio je upravo dječak ubica. On je četiri sata ispitivan putem video linka. Bili su prisutni i roditelji neke od ubijene djece. I oni su postavljali pitanja dječaku koji je ubio njihovu djecu.

Dječak nije mogao da objasni zbog čega je počinio zločin, a jedini razlog koji je naveo jeste “da je imao loša osjećanja prema vršnjacima.”

– Izjavio je da se kaje. Nije želio da vidi slike drugova koje je ubio i u objašnjenju je rekao da mu je neprijatno – navodi se za medije.

Kako se saznaje, dječak ubica je svjedočio da je na ideju da ubija u “Ribnikaru” došao mjesec dana prije zločina, gledajući jedan dokumentarni film. Plan je pravio između dvije i tri sedmice. Isprva je sastavio kraći spisak đaka koje je namjeravao da ubije, ali ga je naposlijetku produžio sa više imena. Tvrdi da je, navodno, listu sastavljao “tako da je više razmišljao koga ne bi pogodio”.

Dječak ubica je tvrdio da mu “nije bilo lako da dođe do oružja”. Sef s pištoljem je bio postavljen veoma visoko, skoro pri plafonu, a morao je da sazna i šifru za otključavanje.

Pretraživao da li u Srbiji postoji doživotna kazna zatvora

– Kad ga je tata otključavao vidio sam da je šifra 637 – objasnio je dječak ubica kako je došao do oružja.

Dječak ubica je u iskazu potvrdio da njegov otac voli oružje i da ga je vodio u streljanu. Ipak, rekao je da mu prvi kontakt s oružjem nije omogućio otac, već instruktor u streljani. Opisao ga je kao mršavog, sijedog, kratke kose i srednjih godina.

Jedna od informacija koja je šokirala sve je da je prije zločina dječak ubica pretraživao na internetu i “da li u Srbiji postoji doživotna kazna zatvora”, piše Kurir.

– Nisam znao da neću odgovarati, mislio sam da hoću, zbog toga sam na internetu gledao da li mogu da budem osuđen na doživotnu robiju. Želio sam da znam šta me čeka – navodno je rekao istražiteljima.

– Nisam znao da neću odgovarati, mislio sam da hoću, zbog toga sam na internetu gledao da li mogu da budem osuđen na doživotnu robiju. Želio sam da znam šta me čeka – navodno je rekao istražiteljima.

hayat.ba

drugi upravo čitaju