2.7 C
Sarajevo
Uto, 03, 23

RIBLJE PLJESKAVICE S DOMAĆIM TARTAR UMAKOM Brz i ukusan recept u kom ćete neizmerno uživati

2 konzerve tunjevine od po 400 ml, 3 bjelanca, 4 izmrvljena slana krekera, 1/2  crvene paprike, pola glavice luka, malo mljevenog lovorovog lista, 1 kašika peršuna, so, biber, 1 kašika putera.

Za tartar umak: 1 šolja majoneze, 1/3 šolje nasjeckanih ili naribanih kiselih krastavčića, 3 kašike sitno nasjeckanog luka, 1 kašika vode iz kiselih krastavaca, sok jednog manjeg limuna, pola kašičice kopra, prstohvat kajenske paprike, so, biber.

Priprema:

1. Za pljeskavice sve sastojke izmiješajte tako da se svi sastojci sjedine.

Oblikujte ih vlažnim rukama i pecite na tavi u kojoj ste zagrijali malo putera. Pljeskavice pecite s obje strane dok ne poprime zlatnu boju.

2. Da biste napravili tartar jednostavno dobro izmiješajte sve sastojke, začnite po ukusu i poslužite uz tople pljeskavice.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Amra
Amrahttps://www.tnt.ba
Amra voli da piše o ljepoti, to je opušta. Njeni savjeti o modi i šminaknju uvijek dobro dođu. Puno istražuje i čita. Ponosna je mama djevojčice i dječaka pa na zabavan način servira korisne informacije o trudnoći i odgajanju djece.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa