Renault 5 biti će službeno vozilo ovogodišnjeg Roland Garros-a

Sjećate li se kada smo pisali o elektrifikaciji popularnih „Reno 4” i „Reno 5” automobila. Punoga imena Renault 4 i Renault 5 čini se kako nisu ostali samo „obični” nacrti na papiru.

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra – specifikacije i renderi

Upravo će ovi modeli zaživjeti. Ne na našim cestama i za globalnu dostupnost kupnje već u sklopu ovogodišnjeg teniskog turnira „Roland Garros-a”.

Renault 5 u “novom ruhu” sa električnim pogonom:

Renault je sklopio ugovor s poznatim teniskim turnirom i dovodi 185 vozila kako bi poslužila za prijevoz sudionika s terena na teren te u hotelski smještaj i sva popratna događanja.

Tesla se okreće „reklamiranju” i Musk “predstavlja” nove modele

Ali ne Renault ovdje neće dovesti svoje aktualne modele automobila s unutrašnjim izgaranjem već će „povjerenje dati” električnim modelima.

Renault 5 nekada je bio sinonim za izdržljivost i pokretljivosti !

Iako pazite sad električnim Renault 5 modelima i ostalim starijim „oldtimer” modelima iz Renault portfelja ali s dozom „elektrifikacije”. Odnosno oni „stari auti” koji svi jako dobro pamtimo poput Renault 4, Renault 5, Renault Twingo modela dobiti će mali „redizajn” u obliku električnog pogona.

Apple iOS 16.5 i watchOS 9.5 dostupni su za preuzimanje

I kao takvi će poslužiti odnosno biti od koristi na Roland Garros teniskom turniru. Ali naravno osim ovih svi sudionici kao i posjetitelji moći će pogledati i aktualne modele Renault vozila kako električnih tako i onih „običnih”.

Ipak vratimo se mi na Renault 5. Jer smo upravo za ovu priliku dobili rendere koji prikazuju izvrsnost ovog legendarnog „malog diva” – kako ga neki još i dan danas od milja nazivaju.

TikTok zabranjen u Montani – dali je ovo kraj TikToka?


xff 970x250 hr

Bijela boja koja prevladava nad Renault 5 modelom i uz dozu satenske završnice od krovu zaista nas vraća u neka davna „ljepša vremena”. Renault dovodi i „povijesni” Twingo koji će za ovu priliku biti nešto malo „dorađen”.

Renault Twingo također u nešto “modernijem” izdanju s električnim pogonom:

Odnosno donosit će R-Fit liniju. Sva tri modela Renault Twinga bit će potpuno električna, te ne sumnjamo kako će svojom pojavom plijeniti pozornost sudionika ali i posjetitelja ovog turnira. Sva tri Renault Twingo vozila imat će i svoje osobna imena: Twingo Gangsta Crew, Twingo Top Model i Twingo Y2K.

Renault 4 i Renault 5 – ponovno na tržištu u električnom obliku

Osim navedenih modela Renault donosi i Espace. Koji već odavno nije „obični” auto već je jednostavno prerastao u SUV model i sada konkurira Nissan Qashqai modelu.

Renault 4 “nekada” – svima dobro znani kao “mali div”:


tekst3sl8

Sigurno se pitate zašto nigdje u članku nismo spomenuli Renault 4.nE pa sada red dolazi na njega. On ne dolazi u svojoj „običnoj izvedbi” već je riječ o: Renault 4EVER Trophy.

Honda u Europu donosi električni Ny1

Ovdje je riječ o Renault 4 modelu koji je malo „prerađen” za pustinjske pustolovine ali naravno pogođen na struju. Ekstreman terenska vožnja naravno da mu nije strana.

Renault 4EVER Trophy uz električni pogon donosi i off-road izgled:

Stoga smo sigurni kako će ovogodišnji Roland Garros ostati upamćen (i po teniskim rezultatima) ali i po vrhunskim električnim vozilima iz portfelja Renault proizvođača.

itportal.ba

drugi upravo čitaju