2.7 C
Sarajevo
Pon, 03, 23

Radan start u 2023. godinu mostarskog Taekwondo kluba Cro Star

Mostarski Taekwondo klub Cro Star započeo je sezonu s mnoštvom aktivnosti.

Treneri kluba Klaudia Marić, Boris Knezović i Teo Jergović uspješno su stekli trenerske licence za 2023. godinu. Trenerski seminar se održao u Sarajevu u organizaciji Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine. Predavanja su održali: Renata Crkvenac (sudačka pravila), prof. dr. Safet Kapo (model planiranja i programiranja uspješnosti u taekwondou), dr. Danijel Bursać (parataekwondo), mr. sci. Edin Krupalija (primjena suhe punkcije u sportu), a praktični dio je vodio Viktor Romančuk. Teoretski i praktični dio su se održali u hotelu Hollywood.

Nakon trenerskog seminara u Sarajevu se održalo i polaganje za crne pojaseve pred ispitivačkom komisijom Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine. Iz mostarskog Cro Stara za crni pojas je uspješno položio Antonio Rezo. Ispitivačka komisija saveza ispitivala je ručne i nožne tehnike, atraktivne leteće tehnike svojstvene taekwondou, forme, sparing, samoobranu i razbijanje dasaka.

„Antonio Rezo je bio odličan u svim segmentima polaganja te je zasluženo položio za crni pojas 1. Dan. Antonio je aktualni državni prvak koji je pozvan i na okupljanja Taekwondo reprezentacije BiH.“ rekla je trenerica Klaudia Marić.

Nakon pomenutih događanja u Sarajevu, treneri Cro Stara su u četvrtak organizirali predavanje o zdravoj prehrani. Predavač je bila Nevena Pandža koja je objasnila najvažnije stavke u zdravoj prehrani djece općenito a potom je dala vrlo korisne savjete o zdravoj prehrani sportaša, što jesti kad se putuje na turnir ili dok turnir traje. Izdvojila je hranu i pića koja nisu poželjna za djecu.

„Predavanje o zdravoj prehrani smo organizirali u dvorani našeg kluba. Od srca se zahvaljujemo Neveni Pandža koja nam je dala mnoštvo savjeta, prijedloge za užinu u školi, objasnila nam je koja hrana će djeci dati dovoljno energije za vrijeme treninga i turnira te kako se hraniti kad se mora održavati kilaža za vaganje na turniru. Ovom predavanju je nazočilo oko 55 roditelja i djece. Jako mi je drago da su djeca pozorno slušala ali su imala i zanimljiva pitanja.“ dodala je trenerica kluba Klaudia Marić.

Ekipa Cro Stara nastavlja s pripremama a uskoro kreću i turniri.

Radan start u 2023. godinu mostarskog Taekwondo kluba Cro Star

The post Radan start u 2023. godinu mostarskog Taekwondo kluba Cro Star appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Goran
Goran
Goran zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale. Prati lokalne vijesti i kulturna dešavanja za portale TNT Grupacije.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa