Potrebno:
4 veća pileća prsa bez kože,
50 g suhog mesa,
2-3 komada praziluka,
55 g maslaca,
120 ml vrhnja za kuhanje,
1 kašika meda,
malo naribane limunove korice,
240 ml pileće supe,
1 kašika limunovog soka,
so,
biber
Priprema:
Sa deblje strane prsa nožem po sredini zarezati tako da se dobije «torbica», paziti da se ne prereže na drugu stranu. Polovicu maslaca rastopiti, suho meso nasjeći na sitne kockice, praziluk na kolutiće, dodati korice od limuna i dinstati 10-15 min. na laganoj temperaturi dok praziluk ne omekša (ne smije potamniti). Gotov praziluk posoliti, pobiberiti i ostaviti da se ohladi.
Pileća prsa napuniti prazilukom, otvor zatvoriti sa čačkalicom tako da nadjev prilikom pečenja ne iscuri.
Preostali maslac rastopiti u tavi, ubaciti punjena prsa i peći sa obije strane na srednjoj temperaturi dok ne dobiju laganu smeđu boju. Zaliti sa supom, poklopiti i lagano kuhati 10 minuta. Meso izvaditi, ostaviti na toplom, a umak reducirati na polovinu. Dodati med, vrhnje te ponovo kuhati dok se umak ne zgusne. Dodati limunov sok, posoliti, pobiberiti i poslužiti sa pilećim prsima.
aloonline.ba