4 C
Sarajevo
Čet, 10, 22

Punjena pileća prsa u umaku od vrhnja

Potrebno:

4 veća pileća prsa bez kože,

50 g suhog mesa,

2-3 komada praziluka,

55 g maslaca,

120 ml vrhnja za kuhanje,

1 kašika meda,

malo naribane limunove korice,

240 ml pileće supe,

1 kašika limunovog soka,

so,

biber

Priprema:

Sa deblje strane prsa nožem po sredini zarezati tako da se dobije «torbica», paziti da se ne prereže na drugu stranu. Polovicu maslaca rastopiti, suho meso nasjeći na sitne kockice, praziluk na kolutiće, dodati korice od limuna i dinstati 10-15 min. na laganoj temperaturi dok praziluk ne omekša (ne smije potamniti). Gotov praziluk posoliti, pobiberiti i ostaviti da se ohladi.

Pileća prsa napuniti prazilukom, otvor zatvoriti sa čačkalicom tako da nadjev prilikom pečenja ne iscuri.

Preostali maslac rastopiti u tavi, ubaciti punjena prsa i peći sa obije strane na srednjoj temperaturi dok ne dobiju laganu smeđu boju. Zaliti sa supom, poklopiti i lagano kuhati 10 minuta. Meso izvaditi, ostaviti na toplom, a umak reducirati na polovinu. Dodati med, vrhnje te ponovo kuhati dok se umak ne zgusne. Dodati limunov sok, posoliti, pobiberiti i poslužiti sa pilećim prsima.

aloonline.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 5 / 5. Brojanje glasova: 1

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Amra
Amrahttps://www.tnt.ba
Amra voli da piše o ljepoti, to je opušta. Njeni savjeti o modi i šminaknju uvijek dobro dođu. Puno istražuje i čita. Ponosna je mama djevojčice i dječaka pa na zabavan način servira korisne informacije o trudnoći i odgajanju djece.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa