PUCAO U SUPRUGU I LJUBAVNIKA U SPAVAĆOJ SOBI: MUŠKARAC IZ BIH OSUĐEN NA DOŽIVOTNU ROBIJU U SAD ZBOG DVOSTRUKOG UBISTVA

pucao u suprugu i ljubavnika u spavaćoj sobi: muškarac iz bih osuđen na doživotnu robiju u sad zbog dvostrukog ubistva

Dvostruko ubistvo Suljanović je izvršio u oktobru 2018. godine u Houstonu, gdje je imao porodičnu kuću. Američki mediji prenose da je Suljanović bio vozač kamiona.

Prevaru je otkrio postavljanjem kamera u porodičnu kuću i pratio sva dešavanja dok je bio odsutan. Na ovaj način je otkrio ljubavnu vezu svoje žene.

Ubio je svoju ženu i ljubavnika u njihovoj spavaćoj sobi. Nakon što su čuli pucnjeve, probudila su se Suljanovićeva djeca.

Suljanović je nagovorio najstarijeg sina da tijela prenese u Louisianu. Tijelo supruge i majke bačeno je u šumu, dok je tijelo ljubavnika bačeno u rijeku, nedaleko od Baton Rougea.

Njegov sin je priznao krivicu i prošle godine je osuđen na pet godina zatvora.

Nakon ubistva, Suljanović se sa djecom preselio u Mexico City, gdje je ostao sve dok nije čuo da je optužen za ubistvo supruge i njenog ljubavnika.

Tada je Suljanović pokušao da pobjegne u BiH, ali je uhvaćen u Londonu i izručen SAD.

  • Ovaj čovjek je ubio dvije osobe, među kojima i majku njegove djece. On je pokušao da pobjegne iz zemlje i tako izbjegne odgovornost – rekao je javni tužilac.
  • Svi znamo da nasilje u porodici može da eskalira u ubistvo i zato je važno da se u ovakvim slučajevima dostigne pravda za žrtve – dodala je ona.

Nakon osmodnevnog suđenja, Suljanović je proglašen krivim za teško ubistvo i automatski je osuđen na doživotni zatvor.

hayat.ba

drugi upravo čitaju