PROVJEREN I UKUSAN Recept za panj tortu koji uvijek uspije

Postoje dobri, stari recepti koji su provjereni, ali koji su pomalo zaboravljeni dolaskom modernijih recepata. Jedan od tih je i recept za panj tortu.

Nalik na rolat, ova poslastica je odličan izbor za svaku vrstu proslave, posebno one dječije.

Sastojci:

za koru:

5 bjelanaca

5 kašika šećera

100 g mljevenih oraha

2 kašike brašna

za nadljev:

5 žumanaca

5 kašika šećera

200 g putera

150 g prah šećera

100 g mliječne čokolade

Priprema:

Odvojite bjelanca od žumanca pa prvo umutite bjelanca u čvrst snijeg postepeno dodavajući šećer. Kada se to sjedini, dodajte mljevene orahe i prosijano brašno i promiješajte špatulom ili varjačom da bjelanca ne bi „pala“.

Kada lepo promešate, smesu sipajte u pleh koji ste obložili pek papirom i pecite u rerni od 12 do 15 minuta na 180 stepeni. Kada kora bude gotova izvadite je na vlažnu krpu i polako uvijte kako bi poprimio oblik rolata.

Dok se kora peče, žumanca i šećer skuvajte na pari oko desetak minuta ili sve dok se ne zgusnu pa dodajte izlomljenu mlečnu čokoladu. Lepo promešajte pa sklonite sa ringle da se lepo ohladi.

U međuvremenu, umutite puter sa šećerom u prahu pa u njega ubacite ohlađen čokoladni fil.

Rolat polako „odrolujte“ pa nafilujte ali ostavite deo fila za ukrašavanje. Stavite je u frižider da se lijepo stegne i spremna je za posluživanje, piše ona.rs.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

drugi upravo čitaju