PRONAĐENI KOKAIN, HEROIN, MUNICIJA, BONG! PRETRESI NA ŠEST LOKACIJA U BIH, IMA HAPŠENIH

pronađeni kokain, heroin, municija, bong! pretresi na šest lokacija u bih, ima hapšenih

Istražitelji Odsjeka za sprečavanje i zloupotrebu opojnih droga i trgovine ljudima Sektora kriminalističke policije, istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske stanice Bihać i policijski službenici Jedinice policije za specijalističku podršku,  na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja i planskih aktivnosti na suzbijanju zloupotrebe droga, te na osnovu naredbe Općinskog suda u Velikoj Kladuši, na području Velike Kladuše izvršili su na šest lokacija pretrese stambenih objekata i pratećih objekata, te pokretnih stvari osumnjičenih lica i to E. D., G. A., H. E. G.A. i Š. D., svi iz Velike Kladuše.

Kod njih je pronađena neodređena količina praha bjele boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „kokain“, neodređena količina praha smeđe boje koja asocira na  „heroin“, neodređenu količinu bijele materije koja suhim izgledom asocira na „spid“ i  neutvrđenu količinu zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu „canabis sativu“.

Pronađena su i veća količina novca u raznim apoenima, mobilni telefoni, vage za precizno mjerenje, veća količina municije za vojno oružje, te sprava za konzumaciju opojne droge zvana „bong“.

  • Navedena lica su lišena slobode te će biti predati postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva USK-a uz Iizvještaj o izvršenim krivičnim djelima iz člana 238. KZ F BiH „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” – navodi se u saopćenju policije.

hayat.ba

drugi upravo čitaju